Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Enroths segersvit bruten

NHL-målvakten Jhonas Enroth hade en tung dag i Buffalos mål mot New Jersey natten till torsdag svensk tid.

Efter sex raka segrar blev det förlust (3-5) och svensken blev utbytt i mitten av tredje perioden sedan han släppt in fem mål på 19 skott.

Desto bättre gick det för New Jerseys försvarslöfte Adam Larsson. Den tidigare Skellefteåspelaren, som fyllde 19 år i förra veckan, hade mest istid av lagets backar och ligger stadigt på över tjugo minuters speltid per match.

Ilja Kovaltjuk var tillbaka i bortalaget sedan han missat fem matcher på grund av skada. Den ryske landslagsforwarden gjorde 2-0 för New Jersey 5.21 in i första perioden i numerärt överläge.

-Kovaltjuk var lite rostig, men även då är han en bra spelare, sade New Jerseys tränare Peter DeBoer till NHL:s hemsida.

Vancouver var grundseriens bästa lag förra säsongen och tog sig till final i slutspelet. I höst har det gått upp och ner och matchen mot Chicago var ett exempel på det senare: förlust med 1-5 på hemmaplan.

Chicago hade lärt sig läxan från mötet tidigare under säsongen då laget släppte in fem mål i numerärt underläge. Nu gav man inte Vancouver chansen att spela i numerärt överläge en enda gång.

I Vancouver hade Henrik och Daniel Sedin varsin assist, samma facit hade Viktor Stålberg i Chicago.