Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Enrique tror på ett nytt mirakel

Mot alla odds gick det mot Paris SG. Går det igen? Barcelona hoppas på ett nytt mirakel i Champions League – och den här gången med hjälp av massorna på läktarna.

Får han rätt är i så fall Juventus försprång från det första kvartsfinalmötet i Turin utraderat, ställningen 3–3 och förlängning väntar.

Men Enrique hoppas på mer än så.

Han vill se en upprepning av den historiska vändningen i åttondelsfinalen mot Paris SG. Då kom fransmännen med 4–0 i ryggen från första mötet på Parc des Princes och gjorde dessutom det så viktiga bortamålet. Barcelona var piskat att göra sex mål och ingen har väl glömt de fenomenala slutscenerna när den makalösa vändningen lyckades. På några minuter gick Barcelona från 3–1 till 6–1.

Full fart framåt

- Vårt mål är att göra fem mål. Vi måste attackera, attackera, attackera. Och när vi vilat ett tag börjar vi attackera igen, sade Enrique på presskonferensen inför onsdagskvällens retur.

Hemma mot Paris SG lämnade en och annan Camp Nou i förtid och missade upplösningen. Något liknande vill Enrique inte se den här gången.

Vädjar till fansen

Han vädjar till fansen att stanna tills slutsignalen ljuder.

- Jag hoppas att de inte går i 80:e minuten. Vi kommer att försöka hela vägen fram till slutet. De som upplevde kvällen mot PSG kommer att få en ny möjlighet att njuta av en historisk tilldragelse. Vi måste stå enade fram till 95:e minuten.

Enrique, som slutar i klubben efter den här säsongen, får tillbaka Javier Mascherano och Sergio Busquets till returen mot Juventus.