Moldes Magnus Wolff Eikrem firar 2–2-målet mot Ferencvaros. Playoff-matchen till Champions League slutade 3–3. Bild: Svein Ove Ekornesvåg/NTB/TT

Enorm vändning av Molde – men inte vinst

Magnus Wolff Eikrem firade triumfer under åren i Malmö FF – men det här skulle smälla högre för norrmannen: Att ta Molde till Champions League. Chansen finns – det bidrog han själv till – i norrmännens fenomenala vändning mot Ferencvaros. 0–2 blev 3–2 men ungrarna lyckades kvittera på straff.

Molde såg ut som ett slaget lag och allt var bäddat för Ferencvaros inför playoff-returen i Budapest i nästa vecka. Det ungerska mästarlaget – som slagit ut Djurgården, Celtic och Dinamo Zagreb – ledde med 2–0 efter 52 minuter och inget talade i det läget för Molde.

Men en snabb replik av Leke James (1–2 på nick) följdes tio minuter senare av en kvittering av lagkaptenen Magnus Wolff Eikrem, åren 2015–2017 i Malmö FF.

Glädje och besvikelse

Mittfältaren fortsatte att driva på sitt lag i en match som totalt ändrade skepnad. Molde tryckte på hårt för ett ledningsmål och radade upp chans efter chans. Till slut kom utdelningen. Martin Ellingsen nickade kraftfullt in 3–2 i 83:e minuten.

Men fyra minuter senare kvitterade Igor Charatin på straff sedan en hemmaförsvarare fått bollen på armen.

Trots den snöpliga avslutningen har Molde chansen i returen även om det förmodligen krävs seger i Budapest för att den norska mästarklubben ska få ta klivet in i klubbfotbollens finrum.

Svag inledning

Men då får Eikrem & Co varken inleda eller avsluta som på onsdagskvällen. Ivorianen Franck Boli stötte från nära håll in ett inspel från högerkanten och Ferencvaros fick en drömstart efter sju minuter. Den svenske målvakten Andreas Linde var chanslös.

Dessutom fick Myrto Uzuni lite för enkelt nicka in 0–2 i början av andra halvlek.

Kvällens övriga matcher:

+ Dynamo Kiev satte sig i ett fint läge inför returmatchen hemma mot Gent. Carlos De Pena sköt segermålet – 2–1 – i Belgien.

+ Fransmannen Mathieu Valbuena och marockanen Youseff El Arabi såg till att Olympiakos har 2–0 att luta sig mot inför returen borta mot Omonia Nicosia.