Rafael Nadal är vidare till tredje omgången.
Rafael Nadal är vidare till tredje omgången. Bild: Simon Baker/AP/TT

Enkel seger för Nadal – vidare i Melbourne

Tennisstjärnan Rafael Nadal är vidare i Australian Open. Spanjoren besegrade tyske Yannick Hanfmann i tre raka set, 6–2, 6–3, 6–4, i andra omgången.

ANNONS

Den 35-årige världsfemman inledde grand slam-turneringen med en 3–0-triumf, och i andra omgången fortsatte han på den inslagna vägen.

Yannick Hanfmann, rankad 126 i världen, kunde inte sätta stopp för veteranens framfart.

Trots resultatet stod tysken upp bra, och hotade Nadal i flera dueller. Spanjoren tvingades till osedvanligt många misstag, men kunde ändå ta hem segern utan några större bekymmer.

I intervjun efter matchen hyllade Nadal sin motståndare.

– Det är en spelare med hårda slag, bra serve och som har väldigt hög potential. I dag spelade han tennis på en högre nivå än hans rankning visar, sade han.

Nadal står på 20 grand slam-titlar i karriären – lika många som Roger Federer och Novak Djokovic. Med båda konkurrenterna ur vägen har han möjligheten att ta en historisk 21:a seger i Melbourne.

ANNONS

Och det har börjat enligt plan. I tredje omgången väntar ryssen Karen Chatjanov, rankad 30.

För elfterankade Hubert Hurkacz är det redan slutspelat i Australian Open. Polacken föll överraskande i tre raka set, 4–6, 2–6, 3–6, mot 69:e-rankade fransmannen Adrian Mannarino.

Däremot höll tyske världstrean Alexander Zverev för favorittrycket och besegrade med lätthet australiern John Millman med 3–0 i set (6–4, 6–4, 6–0).

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS