Englands extralöpning till Sveriges fördel

Förlängningen mellan England och Colombia gjorde att England spelade ytterligare 30 minuter och fick därmed också väldigt många extra kilometers löpning. Fyra mil för att vara exakt. Andreas Granqvist tror att det kan vara till Sveriges fördel. – Det har säkert sin betydelse, säger han.

ANNONS
|

Aftonbladet har via analysföretaget InStat fått ta del av matchsiffrorna mellan England och Colombia och mellan Sverige och Schweiz. Och siffrorna talar sitt tydliga språk: engelsmännen bör vara tröttare i benen än svenskarna. Deras match mot Colombia var en fysiskt mycket krävande match, där många av spelarna hade skade- och krampkänningar efteråt. Totalt sprang engelska laget 14,9 mil, det svenska laget sprang "bara" 10,9 mil. Det väcker frågetecken inför lördagens möte.

– Vi kommer tvingas till att ta sena beslut (om vilka som ska spela). Jag tror alla lagen sitter i samma båt där. Dessutom är killarna redo att riskera skador för att få spela den här matchen, säger förbundskaptenen Gareth Southgate.

ANNONS

I svenska laget var det Albin Ekdal som sprang längst i mötet mot Schweiz - drygt elva kilometer. Jesse Lingard som sprang längst löpte nära fem kilometer mer än Ekdal.

Andreas Granqvist tror att Sveriges chanser ökar en del.

– Det har säkert sin betydelse. Sedan vet vi att England är fräscha och de vilade nästan hela laget mot Belgien. Men det är klart att det är en liten fördel. Så länge det står 0–0 och vi är med så blir de engelska spelarna förhoppningsvis tröttare ju längre matchen går.

ANNONS