Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Engelska fans firar segern i kvartsfinalen mot Sverige.

Engelska medier i extas efter kvartsfinalen

Engelska medier hyllar förbundskapten Gareth Southgate och landslaget efter att man genom att besegra Sverige i kvarten nått sin första VM-semifinal på 28 år.

"Wednesday cancelled!" Tidningen The Sun uppmanar engelsmännen att ställa in alla sina onsdagsplaner för att heja fram laget i VM-semifinalen mot Kroatien.

Mail on Sundays webbupplaga skriver att "drömmen lever vidare! England i extas", och berömmer målvakten Jordan Pickford för "hjältemodiga räddningar". På förstasidan av den tryckta upplagan, som pryds av en överlycklig Harry Maguire när han precis gjort 1–0, kallas laget för halvgudar.

The Observer konstaterar att det tog några minuter för spelarna på planen att samla sig och ta in det som hänt innan de anslöt i firandet. Men trots segerlycka hittade tidningen brister i Englands spel: "Om vi ​​ska vara kräsna så kan en befogad åsikt vara att England måste spela med mer finess om de har seriösa ambitioner att vinna de här mästerskapen"

Sunday Telegraph säger att Southgate "har befriat England och nu bör landets målsättning vara högre än den var 1990". Det var året då man senast nådde fram till semifinal i fotbolls-VM, en match som förlorades mot Västtyskland. Tidningen jämför Southgate med Bobby Robson som var förbundskapten för 28 år sedan:

"Likheterna mellan Southgate och Sir Bobby är slående. Båda står för blygsamhet, eftertanke och samhörighet."