En man går mot tårgasen som fransk polis använde för att skingra bråk mellan engelska fotbollssupportrar och Marseille-bor.
En man går mot tårgasen som fransk polis använde för att skingra bråk mellan engelska fotbollssupportrar och Marseille-bor.

Engelska fans i bråk i Marseille

Britter ska ha ropat "IS, var är ni?".

ANNONS
|

Fransk polis var tvugna att använda tårgas för att stoppa ett bråk mellan engelska fotbollssupportrar och fransmän i Marseille under torsdagen, uppger Sky Sports.

Sammandrabbningen skedde utanför en pub på en större bar- och restauranggata i Marseille,där engelska supportrar upprättat ett supporterområde.

Varför bråket startade är i nuläget oklart och historierna om händelsen går isär.

Enligt ett franskt vittne på platsen ska bråket ha startat efter att några engelska supportrarropat "IS, var är ni?".

Engelsmän på platsen säger till Daily Mail att det iställetska handlat om att en grupp med fransmän attackerat de engelska supportrarna och kastat saker på dem - och att engelsmännen sedan försvarat sig.

ANNONS

Kevin Miles, vd förFootball Supporters 'Federation, säger till Daily Mail att fransmännen bara var där för att provocera de engelska fansen.

At least one England fan could be seen lying in a pool of blood, having been attacked with a wooden chair.

Efter att polisen lyckats skingra de bråkande supportrarna, skjutsades de till olika platser för att undvika fler konfrontationer. Barerna och restaurangerna på den aktuella gatan för bråket stängdes.

Två engelsmän greps på platsen, en för att ha misshandlat en person som jobbade i en bar, och den andraför våldsamt motstånd, rapporterar Daily Mail.

En engelsman fick också föras till sjukhus med en allvarlig huvudskada efter att ha blivit slagen med en trästol, skriver The Telegraph.

England spelar sin första EM-match mot Ryssland i Marseille i morgon.

ANNONS