Engelsk VM-hjälte förlorade kampen mot covid-19

Norman Hunter, 76, vann VM-guld med England 1966. Den framgångsrike mittbacken smittades av coronaviruset. En vecka senare förlorade han kampen mot viruset.

ANNONS
|

Norman Hunter var en stor publikfavorit hos Leeds under många säsonger. Under hans karriär blev det två ligatitlar och en seger i FA-cupen och en rad andra titlar med Leeds United. Mittbacken var även en del i det engelska landslag som gick hela vägen under hemma VM 1966 och tog hem guldet.

LÄS MER: Förre Blåvitt-talangen sjuk i covid-19 – vårdades på intensiven: "Bad till Gud"

För en dryg vecka sedan kom nyheten om att den 76-årige fotbollslegendaren vårdades på sjukhus efter att han smittats av covid-19-viruset.

”Fortsätt kämpa Norman, våra tankar är med dig”, skrev Leeds då.

ANNONS

En vecka senare orkade han inte stå emot sjukdomen längre utan förlorade kampen mot viruset

"Det här lämnar ett stort hål i klubben. Hans arv kommer aldrig att glömmas bort och våra tankar är med Normans familj och vänner under denna väldigt tuffat tid, skriver Leeds och fortsätter:

"Norman åkte in till sjukhus förra veckan efter att ha diagnostiserats med covid-19. Trots att han försökte kämpa mot viruset och den bästa av insatser från sjukhuspersonalen, förlorade han kampen tidigare under morgonen".

Norman representerade förutom Leeds United också Bristol City och Barnsley under karriären. Det är bara tre spelare som gjort fler matcher än Norman Hunter för Leeds, han stannade under sin karriär på 726 framträdanden för klubben.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS