"En svår men inte omöjlig uppgift"

ANNONS
|

Regerande europamästaren Frankrike. En tuff nöt att knäcka för Sverige. EM-favoriten spelar med världsstjärnor på varje position. Kiel-spelarnas lagkamrater Nikola Karabatic och målvakten Thierry Omeyer, Daniel Narcisse, Bertrand Gille och Didier Dinart är några av dem.

- Det känns inspirerande att möta dem. Jag tror inte att det kommer bli "gå-handboll", som mot Island. Jag räknar med högt tempo, kraftfullt franskt spel. En svår, men långt ifrån omöjlig uppgift, menar förbundskapten Linnéll.

Med tanke på att Sverige möter Slovakien mindre än ett dygn efter Frankrike-matchen, kommer Sverige försöka gå runt på fler spelare än vad man gjorde i premiären.

ANNONS

Tomas Svensson startar förmodligen i målet, men lär lämna över till Dan Beutler efter en halvlek, kanske lite mer.

- Vi måste vara smarta nu och tänka på fortsättningen av turneringen. Åtta matcher på elva dagar sliter enormt, säger Linnéll.

Sverige möter förmodligen ett offensivt 5-1-försvar, något landslaget har tränat mycket på den senaste tiden. Mot Island fungerade inte kontringsspelet, detta trots att försvar- och målvaktsspelet fungerade klockrent.

- Vi ska försöka sätta bättre tryck nu, vi kommer att behöva de lätta målen mot Frankrike, säger Linnéll.

Sveriges troliga startuppställning

ANNONS