Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

En godkänd vår för Öis – då får spelarna ledigt

Efter vårsäsongen är Öis endast två poäng ifrån en kvalplats upp mot allsvenskan.
Då kommer belöningen från Thomas Askebrand till spelarna – en ledig vecka.

Det började bra under våren för Öis och det såg ut som att Thomas Askebrands lagbygge hade klickat i direkt. Men så kom den där sviten med sex raka matcher utan en seger och lagbygget fick utstå en hel del kritik.

Men efter att ha tagit tio av tolv poäng på de fyra sista matcherna under vårsäsongen ligger Öis femma i tabellen. Endast två poäng ifrån en kvalplats upp till allsvenskan och endast tre poäng till en direktplats upp till landets högsta serie.

Då kommer belöningen från Thomas Askebrand när superettan tar ett miniuppehåll – en träningsledig vecka.

– Grabbarna ska få sin vecka ledigt, de har inget träningsprogram som de brukar ha. Vi har sagt att de ska jogga lite och vara ute och röra på sig men när det bara är en vecka så handlar det mer om att slicka såren. Vi har haft en strulig vår med skador och sjukdomar och behöver återhämta oss. Sen är det skönt att bara vara med familjen ett par dagar och koppla av, säger Thomas Askebrand.

"Ska verkligen bli skönt"

Ledigheten smakar gott för spelarna i Öis. Trots att det "bara" blev en poäng mot Brommapojkarna i en match där båda lagen hade både en och två klara målchanser men lyckades inte få in bollen.

– Det ska verkligen bli skönt med vila och semester. Sen hade jag gärna haft tre poäng och det är lite bittert att vi inte får det. Men jag bestämde mig ändå att jag ska försöka njuta av semestern direkt då den är så kort, säger David Engström och fortsätter:

– Sen kommer jag ändå träna på för jag mår bra av det.

Vad tar ni med er för känsla efter den här våren?

– Det är absolut en positiv känsla. Vi har fyra raka nollor och tre vinster och ett kryss på de fyra sista. Det är mycket positiv energi som hänger kvar där in till hösten.

"Finns inga dåliga lag"

Thomas Askebrand är betydligt gladare nu än under den där sviten med matcher utan någon seger. Öis-tränaren är dessutom ganska nöjd med hur laget placerat sig inför höstdelen av säsongen.

– Vi är nöjda med rätt mycket! Sen är det smådetaljer som finns kvar men som vi rättat till på slutet så det får man vara nöjd med också. Sen poängmässigt är det några poäng mindre än vad vi hade hoppats på, säger han och fortsätter:

– Men som den här serien är så finns det inga dåliga lag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.