"En era varar inte för evigt"

Säsongen har varit knackig – ändå är Sävehof i final. Samtidigt vet man hotet om en förlust finns där… - Så är det förstås, en era varar inte i evighet, säger tränaren Henrik Signell.

ANNONS
|
Men att den skulle ta slut redan på lördagen finns inte i tanken. - Vi är väldigt laddade inför finalen och går förstås för ännu ett guld. Spelarna är taggade, friska och krya, summerade Henrik Signell efter fredagens träning. LÄS OCKSÅ:"Jag har nog aldrig varit i bättre form" Från spikrak till krokig – Sävehofs väg till finalen den här säsongen har varit annorlunda jämfört med tidigare år. För en gångs skull krävdes fem matcher för att Sävehof skulle säkra finalplatsen. Två förluster på bortaplan i semin och svängiga resultat i matcherna kantade finalvägen. - Ojämnheten har kännetecknat hela säsongen. Vad som kan har varit bra och dåligt med det kan man alltid diskutera – men nu står vi här redo för ännu en final och det ska bli väldigt roligt, säger Sävehofs tränare Henrik Signell och blickar ut över Malmö arena. På frågan om vilken typ av match av match han väntar sig, svarar Signell. - Jag vet faktiskt inte, det jag vet är att Höör har ett antal varianter och vi är förberedda på alla, säger han. Helt klart är att Sävehof får en tuff resa i jakten på det nionde raka guldet. - Höör spelar i regel väldigt fysiskt, mycket kamp, mycket hjärta och hög moral. Jag menar, det var inte utan anledning som Höör hämtade upp tio mål mot Lugi och vann semifinalen, säger Signell och fortsätter: - Höör har sina stjärnor, som exempelvis Cassandra Tollbring, men är också ett duktigt kollektiv som inte minst har ett bra förvar. Det är vi väl medvetna om, säger Henrik Signell.

Fakta: Så gick det i fjol

Malmö arena 22 maj 2016

IK Sävehof–Skuru IK 27–22 (13–11)

Sävehof: Emma Fernis 9 (6), Julia Eriksson 5, Tilda Olsson 2, Louise Sand 2, Joanna Lindvall-Haggren 2, Elin Enhörning 2, Ida Odén 2, Elin Karlsson, Olivia Mellegård, Stine Lund Andreassen.

Skuru: Madeleine Östlund 6, Carin Strömberg 5 (1), Hanna Åhlén 3, Sandra Wrede 2, Isabella Bengtsson 2, Kristin Nordström, Elin Hansson, Emma Henrysson, Linnéa Claeson (1).

Publik: 7791.

ANNONS