Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

"En dröm som går i uppfyllelse"

I går presenterade SOK ytterligare 15 idrottare som får chansen att åka till OS i Rio. En av dem: Örgrytes stavhoppare Michaela Meijer. – Det har alltid varit en stor dröm, det är det största du kan vara med om som friidrottare, säger en strålande glad Meijer, till GP.

OS i Rio de Janeiro närmar sig. Och i går släppte Sveriges olympiska kommitté ytterligare 15 namn som får chansen att åka till Brasilien i augusti och försvara de svenska färgerna. Michaela Meijer var en de lyckliga som fick bekräftat att hon är med i truppen. 

– Självklart känns det helt underbart. Det här är ett mål som jag har jobbat mot länge, det är sjukt roligt att jag fick en plats, säger hon. 

Det var i måndags när hon var på väg till träningen som hon fick glädjebeskedet.

– Jag satt på bussen när jag fick ett mejl där det stod att jag var uttagen. Jag fick så mycket känslor och ville bara berätta det för alla. Men det stod ju också att man inte fick säga det till någon förrän pressreleasen var släppt, så jag fick nöja mig med att messa mamma och min kille, och sedan hålla känslorna inombords, haha. 

Kom uttagningen som en överraskning, eller? 
– Både och. Jag har ju haft det i tanken, men jag trodde åtminstone att jag skulle få vänta lite längre innan jag skulle bli uttagen. 

Michaela Meijer har klarat OS-kvalgränsen (4.55) tidigare men hon hade förväntat sig att hon skulle behöva göra om bedriften innan det kunde bli aktuellt med en plats i OS-truppen.

– Inomhus har jag hoppat det som krävs, men utomhus i år har jag bara gjort två tävlingar än så länge. Jag hade räknat med att behöva klara gränsen en gång till, men det räckte med det jag redan hade hoppat. 

Hur ligger du till formmässigt? 
– På träning känns allt bra men jag har inte riktigt fått det att stämma när det har varit tävling. Jag har ganska nyligen börjat hoppa med lite längre stavar, så det tar lite tid innan man kommer helt rätt med det. Men i min andra tävling utomhus, med de nya stavarna, hoppade jag 4.45, och då var det ösregn, så det var starkt. 

Hon fortsätter:

– När allt har satt sig med stavarna hoppas jag kunna ta nytt personbästa. 
Om en dryg månad väntar ett EM i Amsterdam för stavhopparen. Men Michaela Meijer blickar längre än så. 

– EM blir som en kickstart, en uppladdning. För det är OS som är det stora målet, det är då jag vill vara formtoppad.

Har du satt upp någon målsättning för Rio?
– Jag har en målsättning och det är att gå till OS-final. Det hade varit väldigt stort. Men för att jag ska uppnå det så vet jag att jag måste prestera på min absolut högsta nivå. 

Bland de 15 namnen som togs ut av SOK under tisdagen fanns även OS-silvermedaljören från 2012, Lisa Nordén. Triathleten får alltså, trots sina skadeproblem, en chans att försvara medaljen från London-OS. Även medel- och långdistanslöperskan Meraf Bahta, som till vardags tävlar för Hälle IF, blev uttagen. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.