Emmit King död – blev 62 år

Den förre friidrottsstjärnan Emmit King, som var med och slog ett världsrekord på friidrotts-VM 1983, är död. Det rapporterar AL.com.

ANNONS
|

Det var för en vecka sedan som King, tillsammans med Willie Albert Wells, hamnade i ett gräl med en person som de kände sedan tidigare.

Grälet ledde till att båda drog vapen och att både King och Wells sköts till döds. Wells avled direkt medan King avled på sjukhus. Händelsen inträffade i Bessemer, Alabama.

Vann två VM-medaljer

Emmit King är ett bekant namn för friidrottsintresserade. På tidernas första friidrotts-VM, i Helsingfors 1983, slog King igenom med dunder och brak. På 4x100 meter vann han guld för USA tillsammans med Carl Lewis, Willie Gault och Calvin Smith – och slog nytt världsrekord på tiden 37,86.

ANNONS

På 100 meter i samma mästerskap blev det också en medalj, ett brons där han endast besegrades av landsmännen Carl Lewis och Calvin Smith.

Emmit King blev 62 år. Willie Albert Wells blev 60 år.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS