Eminem gjorde den tysta protesten under Super bowl

Det ryktades att han inte fick göra det, men rapparen Eminem gick ner på ett knä under Super bowls halvtidsshow inatt, det rapporterar Sportbladet. Gesten har gjorts i protest av tidigare NFL-stjärnan Colin Kaepernick.

ANNONS
|

Det var en stark hiphop-trupp som uppträdde i halvtidsshowen i Super bowl, natten till måndag. Snoop Dogg, Dr Dre och Eminem var några av världsartisterna som var med i uppställningen.

– Det är galet att det tagit så här lång tid för att vi skulle få det här erkännandet. Vi kommer göra ett fantastiskt jobb. Det kommer bli så stort att de inte kan nobba oss i framtiden, sa Dre innan showen, enligt Sportbladet.

LÄS MER:Hiphop-tung laguppställning på Super Bowl

Mot polisbrutalitet och rasdiskriminering

Publiken jublade när Dre och Snoop öppnade showen med två låtar. När Eminem drog i gång sitt framträdande gick han ner på ett knä, vilket skapade reaktioner med en gång.

ANNONS

Det beror på att den tidigare NFL-quarterbacken Colin Kaepernick gjorde samma sak under nationalsäsongen innan en match 2016, i protest mot polisbrutalitet och rasdiskriminering.

– Jag tänker inte stå upp och visa stolthet för en flagga vars land förtrycker svarta människor, sa han efteråt.

Eminem utförde protest-gesten under låten “Lose Yourself”. Han ska ha bett om tillstånd för att gå ner på ett knä under halvtidsshowen i år, men det fick han inte, menar sajten Puck News enligt Sportbladet.

NFL meddelar däremot att de var ”medvetna” om att stjärnan skulle sätta ett knä i marken:

”En talesman i ligan, Brian McCarthy, sa på söndagen att NFL var medvetna om att Eminem skulle gå ner på knä för tjänsteman såg det på repetitioner denna veckan” skriver The New York Times. Spelare, tränare och personal hade därför friheten att gå ner på ett knä innan söndagens match, enligt McCarthy.

LÄS MER:Los Angeles vinner Super Bowl

LÄS MER:Wilfried Zaha tänker inte knäböja mer

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS