Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: PETTER ARVIDSON
Bild: PETTER ARVIDSON

Emanuelsson tillbaka i Frölunda

I januari lånades Jesper Emanuelsson ut till Vita Hästen för att få en större roll. Lyftet har dock uteblivit – och nu väljer Frölunda att kalla tillbaka sin anfallare.

Taskig tajming med skador och konkurrens har gjort att Jesper Emanuelsson bara har fyra SHL-matcher med Frölunda denna säsong (att jämföra med 28 i fjol).

I slutet av januari valde Frölunda därför att låna ut forwarden till bottenlaget i Hockeyallsvenskan – Vita Hästen – med förhoppningen att 19-åringen skulle få en större roll där.

Men efter tolv matcher och noll poäng återvänder nu forwarden till Frölunda.

"Svårt att få istid i Hästen"

– Jesper har haft lite svårt att få istid i Hästen så vi har valt att kalla tillbaka honom. Han är tillgänglig för A-laget, men kommer inledningsvis att spela med vårt J20-lag, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Sportchefen meddelar samtidigt att Emanuelsson kan lånas ut till Vita Hästen på nytt, men i nuläget ser klubben alltså hellre att han fortsätter utvecklas på J20-nivå hemma i Frölundaborg.

LÄS MER: Frölunda lånar ut Jesper Emanuelsson

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.