Kariem Hussein stryks från OS.
Kariem Hussein stryks från OS. Bild: CLAUDIO THOMA

EM-guldvinnare dopad – stryks från OS

2014 vann den schweiziska häcklöparen Kariem Hussein EM-guld. Nu stryks han från OS i sista stund – efter att ha testat positivt. ”Jag gjorde ett misstag. Jag är ledsen”, skriver Kariem Hussein på twitter.

ANNONS
|

Invigningsdagen av de olympiska spelen i Tokyo börjar med tråkiga nyheter.

Den schweiziska häcklöparen Kariem Hussein som vann EM-guld 2014 på 400 meter häck har testat positivt för doping.

Enligt Blick var det efter de schweiziska mästerskapen i juni Hussein testade positivt för niketamid – vilket görs att han nu stängs av i nio månader.

Min dröm om OS i Tokyo är över” skriv häcklöparen på Twitter.

Substansen är förbjuden i tävling, men tillåten i träningssammanhang.

Kariem Hussein menar att hann fått i sitt ämnet av misstag genom ett kosttillskott.

”Jag gjorde ett misstag med stora konsekvenser. Jag ber om ursäkt. Men ni som känner mig vet att jag inte kommer ge upp”, skriver han på Twitter.

ANNONS

Schweiz olympiska kommitté har även de kommenterat händelsen.

” Att idrottaren accepterar avstängningen och tar ansvar för regelbrottet förtjänar respekt. Men den här incidenten blir en påminnelse till alla idrottare om att de aldrig kan vara noggranna nog avseende olika tillskott”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS