EM behöver fortfarande volontärer

EM i ridsport är bara några dagar bort, trots det är inte alla funktionärer på plats. På torsdagen söker arrangemanget fortfarande fler volontärer.

ANNONS
|

Arrangemanget ha samlat ungefär 1400 volontärer men söker fortfarande cirka trettio volontärer till, och det handlar framförallt om så kallade säkerhetsvärdar. Det är inte händelserna i Barcelona, och det ökade säkerhetsläget som är orsaken till att fler behövs, det handlar istället om att man fått några sena avhopp.

– Det är många fantastiska själar som hjälper till för att få evenemanget att gå runt. Vi vill förstärka för att underlätta och avlasta de volontärer som redan är på plats. Det ska vara trivsamt och för alla, säger Jeanette Mill, volontärsansvarig.

Funktionärernas jobb är att prata med folk och se till att de rör sig på rätt platser.

ANNONS

– Det går ut på att hantera folk, men jag vill poängtera att det inte är några vakter. Det handlar snarare om att ta hand om folk så att alla är där de ska vara.

Hur ska den som vill anmäla sig göra då?

– Om man vill anmäla sig går man in på vår hemsida.Där kan man läsa mer om volontärsskapet och så finns det en länk att anmäla sig på, berättar Jeanette Mill.

ANNONS