Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Det är nu upp till SOK att besluta om Kallur, efter semifinaluttåget på tiden 12.96 i EM, ska få tävla under OS i Rio.

EM över för Kallur: ”Jättenöjd”

Efter efterlängtade mästerskapscomebacken är EM nu över för Susanna Kallur. Femteplatsen i semifinalen och tiden 12.96 räckte inte till final. – Det känns superpositivt att min kropp fixade det här, säger Kallur.

Senast Susanna Kallur tävlade på högsta internationella nivån var under OS i Peking. Åtta år senare var hon tillbaka på EM i Amsterdam.

Efter tiderna 13.00, 12.91 och 13.01 lyckades hon via kval ta sig till semifinal på 100 meter häck.

I ett tufft heat blev det tyvärr inte bättre än en femteplats för Kallur. Hon kom in på 12.96 – fem hundradelar över hennes årsbästa.

Det innebär dessutom att hon missade svenska kvalgränsen till OS som ligger på 12.80.

Efter loppet var det dock en glad Sanna Kallur som kom till TV12:s intervjumikrofon.
– Jag är jättenöjd att jag kunde springa ett snabbt lopp till i dag. Tiden är egentligen inget att hänga i julgranen på det viset, men jag tycker ändå att det här var en jätteseger och ett stort, stort steg. Det känns superpositivt att min kropp fixade det här, säger Kallur i sändningen.

Nu är det upp till Sveriges Olympiska Kommitté att besluta om hon ska få delta under OS i Rio – även om 35-åringen inte klarat kvalgränsen.
– Jag är vrålsugen på att åka dit. Det här gav mig mersmak. Jag behöver bara springa mer, är kapabel att springa fortare än så här. Det är upp till SOK nu, menar Kallur.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.