Elvira Öberg hyllas efter krossen: ”Världsklass”

Elvira Öberg krossade motståndet i Idre. Nu hyllas hon av den svenska landslagstränaren Johannes Lukas.
– Världsklass. Det här är ett topplopp även internationellt, säger han till SVT.

ANNONS
|

Med två veckor kvar till världscuppremiären i Östersund inledde de svenska skidskyttarna säsongen i Idre. I lördagens sprint knep Linn Persson förstaplatsen före Elvira Öberg. I söndagens kortdistans fick Öberg kliva överst på pallen. 22-åringen sköt felfritt och vann med nästan två minuter före italienskan Lisa Vittozzi.

– Jag lägger upp det på ett jättebra sätt åkmässigt och jag håller ihop det på skjutvallen, sa Öberg efter tävlingen.

LÄS MER:Felfri Elvira Öberg överlägsen: "Gör jobbet"

Nu hyllas hon av den svenska landslagstränaren Johannes Lukas.

– Det är världsklass, säger han till SVT.

Lukas menar att Öbergs prestation skulle räckas långt även i världscupen.

ANNONS

– Jag har svårt att se att det inte skulle räcka lika långt. Det är är ett topplopp och det är inga nonames hon besegrar. Det är ett tydligt besked att hon är i världsklass och vi ser att hennes högstanivå är väldigt hög.

I veckan tas truppen till världscuppremiären ut och Elvira Öberg får ses som given där, tillsammans med syster Hanna Öberg som slutade trea i söndagens kortdistans.

– Hon gör det mycket bättre i dag, och åker mer avslappnat och det blir skönt för henne att komma hem nu efter tre veckor i Idre och förbereda sig för Östersund, säger Johannes Lukas om Hanna Öberg som hade en tuff sprint på lördagen.

LÄS MER:Ponsiluoma ende som kunde slå Samuelsson

Hanna Öberg hade en tuff sprint men slutade trea i kortdistansen.
Hanna Öberg hade en tuff sprint men slutade trea i kortdistansen. Bild: DANIEL ERIKSSON
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS