Elvira Öberg. Arkivbild.
Elvira Öberg. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Elvira Öberg bästa svenska – Eckhoff dominant

Den norska skidskyttesuveränen Tiril Eckhoff gick ut som världscupledare, och gick i mål som världscupvinnare. Det var ingen som kunde rå på henne den här dagen heller.

ANNONS
|

Eckhoff sköt en bom, men utökade ändå sin ledning från sprinten. Hon gick ut sex sekunder före tvåan, men väl i mål hade hon utökat ledningen till 35 sekunder före belarusiskan Dzinara Alimbekava på andraplats. Tyska Franziska Preuss blev trea.

Resultatet säkrade Eckhoffs seger i den totala världscupen.

– Jag är väldigt, väldigt glad. Jag visste inte att jag kunde vinna i dag, det är superhärligt, säger hon till SVT efter loppet.

Förra året kom hon tvåa.

– Det var väldigt tufft i fjol att komma hem efter att jag kommit tvåa, men nu ska jag komma hem och fira, säger Eckhoff.

ANNONS

Elvira Öberg hade bäst utgångsläge av svenskorna och gick ut som sjua, 36 sekunder efter den ledande norskan.

Men precis som för herrarna tidigare under dagen, så var det ingen framgångsrik dag på skjutvallen.

Elvira Öberg drog på sig tre bom, men gick i mål som bästa svenska med en 16:e plats, två minuter efter täten.

Ola Palmström/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS