Elva gripna efter derbykaoset: "Viktiga signaler"

Efter de våldsamma scenerna i samband med det allsvenska derbyt mellan AIK och Hammarby har nu elva personer gripits, meddelar polisen. Individerna stängs av från samtliga allsvenska arenor – i sammanlagt 20 år.

ANNONS
|

"De har delgivits misstanke om delaktighet i de våldsamma upplopp som inträffade på Friends arena den 28 augusti efter en fotbollsmatch", skriver polisen på sin webbplats.

Detta efter våldsamheterna som utbröt på läktaren kort efter att domaren blåst av Stockholmsderbyt mellan AIK och Hammarby (2–2) för en och en halv vecka sedan.

I Discovery+:s tv-sändning syntes hur supportrar till båda lagen bröt igenom avspärrningar mellan läktarsektionerna, sökte upp varandra för att slåss eller kasta saker och pyroteknik på varandra.

Senare under kvällen omhändertog polisen också närmare 100 personer i Årsta, efter att ytterligare konfrontation mellan supportrar utbrutit.

ANNONS

Elva personer har nu gripits. De är misstänkta för delaktighet i våldsamt upplopp på Friends arena. Polisen skriver på sin webbplats att man har granskat ett omfattande filmmaterial från arenans övervakningskameror, från produktionsbolag samt polisens egna kameror.

"Det sänder viktiga signaler att så många personer har kunnat delges misstanke i denna första omgång av förhör. Det här är en utredning som kommer växa och fler personer som deltog i de våldsamma upploppen är identifierade", säger lokalpolisområdeschef i Solna, Caroline Westlund, till polisens webbplats.

Alla elva personer som har gripits har fått tillträdesförbud till samtliga arenor i Sverige. Hur länge förbuden gäller varierar mellan de olika individerna.

”I dagens insats har sammanlagt cirka 20 år av tillträdesförbud delgivits de elva gripna”, skriver Polisen på sin hemsida.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS