Elfsborgs målvakt Kevin Stuhr Ellegaard bjöd Norrköping på segern – och lämnade sedan Borås arena så fort han kunde.

Ellegaard flydde efter jättemissen

Kevin Stuhr Ellegaards jättemiss avgjorde. Elfsborgs danske målvakt och lagkapten skyndade iväg från Borås arena utan ett ord. Och IFK Norrköping bli kvar i toppstriden tack vare bjudsegern, 1–0.

|

Ett annorlunda danskt samarbete blev kostsamt för Elfsborg – och skänkte tre poäng åt Norrköping. Nyvärvade högerbacken Frederik Holst slog en studsande bakåtpassning till Kevin Stuhr Ellegaard.

Ingen kompispassning, direkt, men Elfsborgsmålvakten hade ändå hyggligt med utrymme och tid på sig. Han kunde ha tagit emot bollen och sedan skickat iväg den.

I stället sparkade han på ett tillslag, rakt på Simon Skrabb. Norrköpingsanfallaren bredsidade lugnt bollen i mål förbi Stuhr Ellegaard.

Elfsborgs danske målvakt och lagkapten lämnade Borås arena först av alla spelare. TT:s och Borås Tidnings reportrar hann ifatt honom på parkeringen och frågade om han kunde prata.

Stuhr Ellegaard svarade inte på tilltal. Han tittade bort, stängde bildörren och gled iväg i sin svartglänsande Mercedes.

- Det är mänskligt. Kände han så, så får man ta det nästa gång helt enkelt. Jag vill inte fastna i den diskussionen just nu, säger Elfsborgs tränare Jimmy Thelin.

TT: Hur ser du på att lagkaptenen flyr iväg efter en sådan här match i stället för att stå upp?

- Jag har inte pratat med honom, men han brukar stå upp för oss och han är en fantastisk målvakt som vi stöttar i alla lägen. Om man har en reaktion en gång av 150, då får det väl vara så. Sen har man alltid ett ansvar att prata med er i media, men ni får prata med mig i dag i stället, säger Thelin.

Nio timmars måltorka

Bjudmålet kom lite mer än en minut efter pausvilan – efter en första halvlek där Norrköping inte spelade som ett topplag. Tempot var lågt, intensiteten otillräcklig och målchanser saknades.

- I dag presterade vi ingen fotboll som vi är speciellt stolta över. Vi kom inte i gång med passningsspelet, vi slarvade och vi blev långa i försvarsspelet, säger Norrköpingstränaren Jens Gustafsson och fortsätter:

- Prestationen är vi inte nöjda med, men känslomässigt är vi väldigt glada.

Sigurdssons sista?

Elfsborg jagade kvittering. Debuterande anfallaren Chinedu Obasi visade skicklighet men var aldrig nära att göra mål. Per Frick hade de bästa chanserna.

Elfsborg har nu spelat sex matcher i rad utan att få in enda boll. Totalt handlar det om 545 minuters fotbollssparkande utan mål – eller drygt nio timmar.

Norrköpingsanfallaren Arnor Sigurdsson, 19, blev utbytt med lårsmärtor efter att ha fått en smäll. Han kan ha gjort sin sista match för klubben. Tränaren Jens Gustafsson bekräftar att flera klubbar har visat konkret intresse för islänningen och tror att de är beredda att betala "mer än 35 miljoner".