Elisa Longo Borghini ledde inför upploppet – körde fel

Hon ledde inför upploppet – då körde världsstjärnan Elisa Longo Borghini fel och slutade 62:a.
”Nu kan alla skratta åt mig, det är välförtjänt”, skriver 30-åringen efter missen.

ANNONS
|

Efter den femte etappen av Tour de France Femmes på torsdagen handlade mycket om den masskrasch där stora delar av klungan, med bland andra svenskan Julia Borgström, drogs med.

Något som inte fick lika stora rubriker efter etappen var Elisa Longo Borghinis felkörning. Den italienska stjärnan drog upp spurten för stallkamraten och regerande världsmästarinnan Elisa Balsamo med omkring 500 meter kvar. Men i stället för att svänga höger in på upploppet tog hon vänster och körde in på väg som stod öppen för följebilarna.

Närmast bakom Longo Borghini när missen skedde låg totalledaren Marianne Vos, som med en hårsmån lyckades svänga åt rätt håll utan att toucha italienskans hjul och sluta trea på etappen.

ANNONS

Efter att stallkamraten försvunnit slutade Balsamo tvåa på etappen. Vann gjorde spurtsuveränen Lorena Wiebes som tog sin andra etappseger i årets Tour de France.

Efter missen fick Longo Borghini ta emot gliringar från vännerna i klungan.

”Smart drag Elisa, på det sättet behövde du inte vänta på duschen i bussen”, skriver stallkamraten Ellen van Dijk på Twitter.

”Nu kan alla skratta åt mig”

Även Longo Borghini verkar ha tagit missen med ro. På Instagram delar hon en meme på händelsen och skriver:

”En överraskningsattack på slutet idag.

Förlåt till hela gänget. Jag är glad att jag inte skadade någon och nu... ja, ni kan alla skratta åt mig, det är välförtjänt”.

Felkörningen betydde att Trek-Segafredo-cyklisten tappade placeringar på etappen men – men inte i jakten på den gula ledartröjan. Trots att hon till slut kom i mål först på 62:a plats på etappen fick hon samma tid som de framför henne och efter etappen ligger hon fortsatt fyra totalt, 25 sekunder efter suveränen Marianne Vos, inför de tre avslutande etapperna.

Svenskan Julia Borgström slutade, trots kraschen, 23:a på etappen och ligger tvåa i ungdomstävlingen. Jakten på den vita ungdomströjan fortsätter för 21-åringen när cyklisterna nu närmar sig avslutningshelgen med tuffa bergsetapper.

ANNONS

LÄS MER:Svensk i jättekrasch – en hämtad av ambulans

LÄS MER:Så ska svensk cykel nå Tour de France igen

LÄS MER:Valtteri Bottas dök upp som vattenlangare på Tour de France

LÄS MER:Jonas Vingegaard hyllas efter Tour de France-vinsten

ANNONS