Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Elina, 22, är bäst i världen på skoter

Den 22-åriga världsmästaren i snöskoter laddar inför vårens VM med stor tävling i USA. Elina Öhman har både två SM- och två VM-guld i ryggen, och segertåget verkar fortsätta rakt uppåt.

Hon har vunnit nästan alla tävlingar som hon hittills medverkat i. Just nu pågår proffsserien för fullt i de nordligare delarna av USA, och än så länge har Elina Öhman fått full pott.

- Vi har hunnit göra två av åtta tävlingshelger och det har gått jättebra hittills, säger Öhman.

Sammanlagt är det 16 tävlingstillfällen och trots god konkurrens har det börjat bra för den flerfaldigt prisbelönta 22-åringen.

- Det är kul när det börjar rätt, att det går bra nu gör ju att det känns som om det kommer fortsätta gå ännu bättre, säger Öhman.

Redan vunnit både VM och SM

Elina Öhman har två SM-guld i ryggen och vann redan 2014 även sitt första VM-guld och året därpå sitt andra. Världsmästerskapen hölls båda gångerna i Norge och till våren kommer Öhman troligtvis tävla om ett tredje guld när tävlingen hålls i hennes hemstad Älvsby i Norbotten nästa år.

- I våras hann jag inte delta eftersom jag även då var och tävlade i USA, så det blev för lite tid till att träna inför VM. Men nästa år planerar jag att vara med, det ska bli jättekul att få tävla på hemmaplan, säger Öhman.

Stor skillnad mellan tävlingar i Skandinavien och i USA

Stjärnan tycker om att tävla både på hemmaplan och på andra sidan Atlanten, men i USA är det en ganska stor skillnad gentemot hur allt fungerar i Sverige och Norge.

- Allt är ju mycket större i USA, det är mycket mer show och publik och så finns det ju mer pengar också. Det finns många bra supportrar i USA och jag trivs väldigt bra där, säger Öhman.

Borta bra men hemma bäst är ändå något som gäller även för Öhman. Just nu är hon och hennes sambo Petter Nårsa, som också tävlar i snöskoter, hemma och firar jul. Då finns det också tillfälle att träna inför vårens tävlingar som inte genomförs på samma tävlingsskoter.

På onsdag bär det dock av till USA igen.

- Hemma är ju alltid hemma där man har sitt egna, men sambon är med mig i USA, så vi har varandra. Det är kul att ha så mycket bra support av varandra, säger Öhman.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.