Elin Rubensson förlänger med Häcken

Landslagsstjärnan Elin Rubensson förlänger sitt kontrakt med BK Häcken FF, det avslöjar klubben på fredagsförmiddagen.
– Häcken har förutsättningar som mäter sig med topplag i Europa. Jag utvecklas varje träning, säger hon till GP.

ANNONS
|

På fredagen står det klart att landslagsstjärnan och BK Häcken-spelaren Elin Rubensson skriver på ett nytt kontrakt med klubben. Hennes avtal löpte ut efter denna säsong och det nya sträcker sig fram till 2015.

– Jag tycker vi har en jättebra satsning på gång och trivs väldigt bra i Göteborg, säger hon efter klubben meddelat om förlängningen.

Elin Rubensson kom tillbaka till planen efter sin graviditet förra året, då hon börtjade spela både UEFA Women’s Champions League och lyckades ta tillbaka sin plats i Peter Gerhardssons landslagstrupp.

Förutsättningar i klass med topplagen

Hon och familjen bor nu strax utanför Göteborg och är motiverad att stanna kvar.

ANNONS

– Förutsättningarna i Häcken mäter sig med topplag i Europa. Jag är glad att kunna göra den satsningen här i Sverige, fortsätter Rubensson.

Det var åtta år sedan lämnade hon Skånes FC Rosengård för spel i Häcken. Det är ett beslut hon är fortsatt nöjd med, men tänkte igenom beslutet noga.

– Det var mycket fram och tillbaka innan. Man tänker alltid på vad ens nästa steg i karriären ska vara, men det känns helt rätt.

Häckens sportchef Martin Ericsson är glada över att Rubensson valt att förlänga med klubben:

– Elin är en av Sveriges bästa fotbollsspelare. Att vi lyckas knyta upp en spelare av Elins dignitet är också ett kvitto på att vi är på rätt väg i vår satsning, säger han i en intervju på Häckens hemsida.

Tidigare i veckan samlades damlandslaget i Göteborg, men då var inte Rubensson med. Hon har även missat de två inledande matcherna i damallsvenskan. Hennes frånvaro beror på en bristning i baksida lår.

LÄS MER:Så bra var supportrarnas premiär

LÄS MER:Här är landslagets EM-tröja – med kaxigt budskap

LÄS MER:Angeldahl om livet på bänken: "Bara krigar på"

LÄS MER:Elin Rubensson missar VM-kvalmatchen mot Georgien

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS