Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elin Cederroos, till höger, besegrade amerikanskan Alicia Napoleon-Espinosa vid en gala i Atlantic City. Bild: Matt Rourke/AP/TT
Elin Cederroos, till höger, besegrade amerikanskan Alicia Napoleon-Espinosa vid en gala i Atlantic City. Bild: Matt Rourke/AP/TT

Elin Cederroos dubbel världsmästare i boxning

Elin Cederroos blev dubbel världsmästare i boxning i natt, efter en dramatisk match i Atlantic City där hon mötte den regerande WBA-världsmästaren Alicia Napoleon-Espinosa.

Cederroos var sedan tidigare världsmästare i organisationen IBF och är därmed första svenska att ha två stora bälten samtidigt.

– Åh, herregud. Jag är trött. Jag är så glad. Jag visade att jag kan boxas, att jag kan ta ett krig, en fajt. Men när jag är avslappnad så bara kommer slagen. Jag har så mycket känslor, sade Västeråsaren Cederroos efter matchen, enligt VLT.

Matchen avgjordes i tio ronder och Cederroos vann med minimal marginal, samtliga tre domare gav henne poängen 95–94.

Cederroos är ännu obesegrad som proffs, åtta segrar på lika många matcher. I mars tog svenskan det vakanta IBF-världsmästarbältet efter seger mot belgiskan Femke Hermans.

Svenskan är tidigare allsvensk spelare i fotboll, med fyra säsonger i Hammarby innan hon avslutade som lagkapten för Djurgården 2010.

– Det största jag upplevt i fotbollen var när jag spelade i Djurgården och vi tog oss till final i Svenska cupen. En härlig känsla som lagkapten, har hon sagt till SVT Sport.

Napoleon-Espinosa blev WBA-världsmästare 2018. Amerikanskan har totalt tolv segrar och två förluster som proffs.