Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Niclas Eliasson. Arkivbild.

Eliasson klar för Bristol: "Kommer ta tid"

IFK Norrköpings yttermittfältare Niclas Eliasson är klar för Bristol City. Den allsvenska assistkungen ville själv till den engelska Championship-klubben, men ser ödmjukt på uppgiften trots stora hyllningar.

Affären har varit på gång en tid men nu står det helt klart att Niclas Eliasson skriver på ett treårskontrakt med option på ytterligare ett år med Bristol City som förra säsongen slutade på 17:e plats i den engelska andraligan.

"Överlägsen"

"Vi kunde helt enkelt inte tacka nej till den här möjligheten, att skriva kontrakt med en spelare som vi tror kan bli något väldigt speciellt. Han har en överlägsen inläggsförmåga och är väldigt snabb och effektiv", säger Bristol Citys tränare Lee Johnson till klubbens webbplats.

Eliasson leder den allsvenska assistligan med tio framspelningar och har dessutom noterats för tre mål. I Bristol City blir han lagkamrat med Gustav Engvall som tidigare under säsongen varit utlånad till Djurgården. Båda var med i Sveriges U21-lag vid sommarens EM i Polen.

Bristol City köper loss Eliasson från den allsvenska tabellfemman "Peking" för motsvarande 20 miljoner kronor, enligt samstämmiga uppgifter.

"Bra form"

Förhandlingarna gick fort, övergången offentliggjordes på tisdagskvällen och Eliasson hoppas snart göra debut.

- För en månad sedan gick jag höra från min agent att Bristol City var intresserat. Då kände jag direkt att det skulle vara ett perfekt steg i min karriär. Jag sade åt min agent att hitta en lösning, säger Niclas Eliasson till Bristol Citys webb-tv och fortsätter:

- Jag känner mig i bra form, men det kommer nog ta lite tid att anpassa till den engelska fotbollen.

Bristol Citys nästa ligamatch är borta mot Birmingham på lördag.