Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Elias Ymer slog sönder tv-kamera på Challenger-touren

Nyligen var det rubriker kring lillebror Mikael efter ett uppmärksammat Zlatan-citat. Nu är storebror Elias Ymer aktuell, efter att ha fått ett utbrott och slagit sönder en tv-kamera under en tennismatch.

Bröderna Mikael och Elias Ymer är Sveriges två bästa tennisspelare på herrsidan. De är just nu rankade 88:a respektive 137:a i världen. Och så sent som i mars var de viktiga när det svenska laget kvalade in till gruppspelet i Davis cup, som ska spelas i september.

Men den senaste tiden har det handlat om andra saker än tennisframgångar för bröderna.

Nyligen fick Mikael Ymer skarp kritik efter att ha tackat nej till Swedish open i Båstad. Sedan förklarade han varför han tackade nej till Tennisportalen:

– Anledningen till varför jag inte spelar i Båstad är samma anledning till att Zlatan inte spelar i allsvenskan, sa Mikael Ymer.

Kritiken blev inte lindrigare efter det.

LÄS OCKSÅ: Magnus Normans svar efter Ymers utspel

LÄS OCKSÅ: Mikael Ymers utspel: Jämför sig med Zlatan

Elias Ymer slog sönder tv-kamera

Nu är det storebror Elias Ymers tur att bli en snackis, av andra anledningar än tennisframgångar.

Under tisdagen spelade Elias Ymer en ATP Challenger-turnering i Salzburg. Han mötte fransmannen Corentin Moutet i sextondelsfinalen och hade det tufft.

Efter en förlorad poäng tappade 26-åringen humöret helt och sköt iväg en boll med full kraft. Den träffade en tv-kamera som gick sönder. Glassplitter spred sig över hela banan och matchen fick avbrytas tillfälligt.

Elias Ymer förlorade till slut matchen med setsiffrorna 6-4, 6-3.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.