Elias Pettersson bötfälls efter slag i magen

Den svenske NHL-stjärnan Elias Pettersson bötfälls. Detta efter att ha slagit en motståndare i magen med sin klubba.

ANNONS
|

Det har varit en motig säsongsinledning för Vancouver och den svenske stjärnan Elias Pettersson som bara står noterad för en assist på fyra matcher i NHL. Som om inte det vore nog så får han nu också ett straff för ett oschysst tilltag han utsatte Calgarys Sean Monahan för. Under matchen mellan just Vancouver och Calgary så slog Pettersson Monahan i magtrakten med klubban. För detta får han nu böta maxbelopp vad gäller denna typen av förseelse.

”Vancouvers Elias Pettersson får böter på 3987 dollar (drygt 33 000 kronor), det högsta tillåtna beloppet enligt kollektivavtalet”, skriver NHL på Twitter.

ANNONS

Vancouver har bara vunnit en av fyra matcher och ligger sist i sin division i NHL.

Sjöng för sjukhus

Elias Pettersson var annars inför NHL-säsongen i händelsernas centrum av betydligt trevligare anledningar. Detta när han besökte ett barnsjukhus tillsammans med världsartisten Michael Bublé. Besöket uppskattades av samtliga av de boende.

LÄS MER:Elias Petterssons duett med Michael Bublé

Den svenske stjärnan såg dock något lättad ut när han lämnade ”scenen” efter ”uppträdandet.

– Vad finns det för stora svenska julsånger? frågade Bublé.

Pettersson svarade:

– Jag kan inte ens de svenska låtarna, haha!

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS