Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elfsborgs Issam Jebali grattas av lagkamraterna efter sitt 1–0-mål. 4–1-segern mot Dalkurd var precis vad doktorn hade ordinerat för ett Elfsborg i poängbehov.

Elfsborgsoffensiven vaknade i ångestmötet

Bottenkänning och desperation – då släppte Elfsborg på tyglarna mot Dalkurd på Gavlevallen. Det gav fyra mål och säsongens andra seger (4–1):

Våren har varit tung för Boråslaget som inledde med tre raka förluster, sedan vinst borta mot Brommapojkarna följt av fem matcher där oavgjort varvades med nya förluster.

Med så tung bottenkänning är det lätt att bli lite ängslig i spelet.

- Vi har sagt att vi måste släppa lös lite mer. Jag vet inte om det blev ett missförstånd till en början. Vi spelade runt för mycket, kanske inte gick offensivt eller så passade vi hemåt. Vi har haft många teoretiska möten. Det har varit bra snack där både tränare och spelare har fått säga sitt. Vi försöker spela mer djupledsbollar nu, det blir bättre och bättre, säger Gustavsson.

"En bra träff"

27-åringen gjorde sitt första allsvenska mål för säsongen när han höll sig framme och gjorde 2–0 på en retur som Dalkurdmålvakten Sixten Molin boxade ut hängandes i luften.

- Jag hör "Ishi" (mittfältaren Stefan Ishizaki) skrika, kör så tar jag din plats. Jag försöker bara hinna först på bollen, trycka till den och hålla den innanför ramen. Jag kände att jag fick en bra träff, det var skönt. Man får chansa lite ibland, det gick hem idag.

Elfsborgsanfallaren Issam Jebali gjorde å sin sida 1–0 på egen hand, krutade på skottet som blev retur vid 2–0 samt spelade fram Simon Lundevall med en fin öppnande passning där yttermittfältaren efter en pausfint avslutade med ett välplacerat skott till 3–0.

- Jebali är duktig. Vi vet att han ofta kommer till fina lägen och avslut så då gäller det – som vid mitt mål – att vara beredd på en retur, konstaterar Daniel Gustavsson.

TT: Hur har det varit att sitta så fast i botten som ni har gjort?

- Det tar lite på huvudet så där men det är då man ska vara stark och köra på fast det är jobbigt. Annars håller man på med fel saker.

Intern utredning

För Dalkurd blev torsdagens tunga nederlag den åttonde förlusten på tio spelade matcher.

Tufft inte minst för 22-årige målvakten Sixten Molin som har släppt in åtta mål på sin karriärs två första matcher i Allsvenskan.

Molin fick ta över målvaktsjobbet i lördags när annars givne Abdulaziz Demircan petades med kort varsel efter ett politiskt inlägg på hans Instagramkonto och den turkiske målvakten fanns under torsdagens match inte ens med i truppen mot Elfsborg.

- Det är för att vi fortfarande gör en intern utredning om själva händelsen och då är det mest passande för tillfället att han inte är med. Utredningen tar den tid den tar. Vi måste kolla upp allting innan vi tar ett slutgiltigt beslut, det här är någonting stort. Därför måste vi vara vaksamma och kolla av allt först, säger Dalkurds sportchef Adil Kizil till TT.

TT: Demircan hävdar att hans konto blev hackat?

- Jag har inget att säga om det nu utan det tar vi internt.