Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lasse Nilsson gjorde ett av två Elfsborgsmål mot Gefle.

Elfsborg klättrar igen

Elfsborg är med i toppen – trots mardrömsstarten på säsongen.

Den förre landslagsmannen pratar om att hans lag har vunnit tre matcher i rad och tagit sig från botten till toppen av tabellen. Det kan gå snabbt att klättra eller rasa i årets allsvenska.

- Så var det förra gången jag var i allsvenskan också. Men vet nästan aldrig var man har lagen. Vi har gjort en dålig match hittills i år, det var den mot Kalmar. Men resten av matcherna har det sett okej ut. Nu hoppas vi att vi stannar där uppe i toppen, säger Bajrami, som passade fram till Lasse Nilssons 1–0 i 21:a minuten.

Gefle bättre i första

Det var först när Simon Hedlund gjorde 2–0 i 58:e minuten som boråsarna spelade ut och skapade chanser. I halvtid hade Gefle till och med det större bollinnehav.

- Vi var trögstartade, säger Emir Bajrami. Det var jobbigt, speciellt eftersom de spelade bättre än oss. Vi kom inte upp på deras planhalva riktigt, och så ska det inte se ut. Speciellt inte på vår hemmaplan.

Tränaren Magnus Haglund recenserade matchen efteråt. Han var nöjd med poängen och försvarsspelet, inte med så mycket mer.

- Vårt passningsspel är alltför dåligt i första halvlek. Det är alltför få bra anfall då. Vi behövde skruva upp för att vinna matchen. I den andra halvleken är vi klart bättre, speciellt när vi gör det andra målet.

Elfsborg skuggar i toppen

Gefle hade med sig 1–6 mot Häcken och 2–6 mot IFK Göteborg i de två senaste matcherna.

- Med tanke på omständigheterna och hur våra senaste matcher har sett ut var det här ett stort steg framåt. Första halvlek är ganska jämn, men det är tungt när de gör 1–0. De hade inte skapat mycket före det, säger tränaren Roger Sandberg.

Domaren Johan Hamlin hamnade i centrum i 71:a minuten när han dömde bort Gefles reducering. Johan Bertilsson nickade in bollen, men Hamlin tyckte att Bertilsson vann en fördel genom att trycka bort Elfsborgsbacken Joakim Nilsson med en knuff i ryggen.

- Det är helt ofattbart att domaren hittar en frispark där. Det är helt felaktigt dömt. Vi hade behövt det målet. Med kvarten kvar hade det kunnat bli match av det, säger Sandberg.