Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: Bildbyrån

Elfsborg föll ihop mot Sirius

Ett tidigt mål. Sedan ingenting. Elfsborg behövde en allsvensk vinst – men kunde inte rå på nykomlingen Sirius heller.

Elfsborgsanfallaren nickade in en flipprande boll efter fyra minuter.

En drömstart kan tyckas.

Men inte för Boråslaget.

- Jag vet inte varför, men vi får ingen energi av det egentligen. När de får 1–1 och 2–1 så känns det som vi går in mindre och mindre i duellerna medan de vinner mer och mer. De behärskar planen, det gör inte vi. Hjälper man inte varandra så har de lekstuga, konstaterar Frick.

"Ett lag på banan"

Och när väl Sirius vaknat till blev det mestadels spel på Elfsborgs planhalva.

- Man kan inte spela den typen av fotboll som vi vill spela här just nu, eftersom planen är så dålig. Så vi bestämde oss för att inte spela lika mycket in på mitten som vi brukar. Vi satte långa spelare ute på kanterna i stället, kunde skapa mer och fick övertaget där, säger Siriusmittfältaren Christer Gustafsson som inledde vändningen med sitt kvitteringsmål åtta minuter efter Elfsborgs drömstart.

- Jag känner glädje. Vi inledde lite passivt, gav dem 1–0, sedan växte vi in i matchen och från det var det bara ett lag på banan, tycker jag.

Visst var det så.

När Elfsborgs mittback Jon Jönsson dessutom visades ut efter två gula kort kunde inget stoppa Moses Ogbu som framspelad av Kingsley Sarfo lekte in 3–1 och 4–1.

- Det blir rent ut sagt en jävla uppförsbacke, konstaterar Elfsborgstränaren Magnus Haglund som inte ville svara på frågor om uppgifterna i Borås Tidning kring lagets sviktande förtroende för honom.

TT: Hur ska ni få ordning på försvarsspelet, som inte fungerat alls än?

- Vi har de spelare vi har och … (tystnad). I dag tappar vi framför allt närkampsspelet och då blir det svårt att komma någonstans.

Stämningen inte på topp

Om det blåste i och runt Elfsborg innan matchen så närmar sig vindarna orkanläge nu.

Men Per Frick vill hellre prata om det egna ansvaret än om misstro mot tränaren.

- Det är att ljuga att säga att det (snacket) inte påverkar. Att säga att stämningen är på topp går ju inte heller. Det är bara att kolla på tabellen och matcherna och hur vi har spelat så är det förståeligt att IF Elfsborg – som varit en klubb som varit i toppen i många år – inte vill vara där nere.

TT: Vem ska gå i bräschen för en vändning?

- Det gäller att många gör det. Det finns vissa som måste ta ansvar, som varit med länge och jag är en av dem. Det är vi äldre spelare som ska steppa upp det här nu. Man får dra med varandra, det är det man får göra.