Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elfsborgs Simon Lundevall, till vänster, var inblandad i båda målen när det blev seger mot Trelleborg.

​Elfsborg bröt den svarta hemmasviten

Efter mer än sju månader vann Elfsborg till slut hemma på Borås arena.

2–1 mot Sundsvall den 15 oktober i fjol var förra gången Elfsborg tog tre allsvenska poäng på Borås arena. Efter sex misslyckade försök – ett i höstas och fem under våren – lyckades laget nu vinna på hemmaplan igen.

Efter en svag Elfsborgsstart, bra Trelleborgsspel och ett vackert ledningsmål av gästernas Sebastian Olsson kom en plötslig vändning efter en halvtimme.

Simon Lundevall hade viktiga roller i de två Elfsborgsmål som kom inom loppet av knappt tre minuter.

Självmål av TFF

Han tog en lång löpning för att kunna avsluta på Daniel Gustavssons låga inlägg från högerkanten. Men TFF-spelaren Felix Hörberg hann precis före och styrde in 1–1 förbi egna målvakten Marko Johansson.

Simon Lundevall annonserades som målskytt av speakern och i den officiella statistiken direkt efter slutsignalen.

- Jag var inte på bollen, erkänner Lundevall.

Men två minuter och 40 sekunder efter kvitteringen var Lundevall på plats igen. Nu sparkade han in returen efter att Johansson gjort en reflexräddning på Issam Jebalis nick. Även detta mål var en följd av ett noggrant Daniel Gustavsson-inlägg.

- "DG" låg bakom båda målen och hade bud på två assist till. Vi har pratat mycket om att komma in i boxen vid inläggslägen. Det var skönt att få göra mål och få betalt för det, säger Simon Lundevall.

"Springa på stranden"

Nykomlingen Trelleborgs tränare Patrick Winqvist om Elfsborgs snabba vändning som kom utan förvarning:

- Man pratar ofta om olyckliga minuter i fotboll, men det handlar inte om det. Vi gjorde det inte tillräckligt bra och sjönk ner i för låg lägstanivå. I allsvenskan blir man straffad mot spelare som är rappare i tanken och kvickare i fötterna. Det är inte alls oväntat att just Lundevall dök upp i båda situationerna.

Simon Lundevall toppar nu Elfsborgs interna poängliga på tre mål och tre assist, nu när allsvenskan tar sommarlov i sex veckor.

- Det är frustrerande att ha potential att ligga högre upp i tabellen men att inte ha fått till det tidigare. Men vi har jobbat hårt och nu har det gett resultat i de tre senaste matcherna. Det är kanske dålig tajming att gå på semester nu, även om det är jävligt skönt, säger Lundevall och fortsätter:

- Jag ska till Grekland. Och springa lite på stranden.