Elegant Hysén-mål sänkte AIK

|

IFK Göteborg visar fortsatt bra form och besegrade säkert AIK med 3-1 på Gamla Ullevi.

AIK gick på sin andra raka förlust och lagets eventuella guldchans blir allt mindre.

Matchen fick en riktig rivstart när AIK redan i den andra minuten gjorde matchens första. Det var ett långt inkast från vänster som nådde en helt fri Mohamed Bangura mitt framför Göteborgs mål. Med en cykelspark kunde han göra 1-0 för AIK.

Bara minuten senare blev Sebastian Eriksson fälld i AIK:s straffområde. Domaren Jonas Eriksson pekade resolut på straffpunkten. Stefan Selakovic satte bollen säkert mitt i målet.

Matchen fortsatte i högt tempo i den första halvleken och IFK Göteborg fortsatte att pressa mot AIK:s mål. På ett inlägg från vänster nådde Sebastian Eriksson högst och nickade stenhårt in 2-1 till hemmalaget. Då stod matchklockan på 20 minuter.

Det blev fortsatt hård kamp i första halvleken, utan att det blev några ojustheter. Mot slutet av halvleken pressade AIK hårt mot Göteborgs mål, men Erik Dahlin hade full kontroll på händelserna i sitt eget straffområde.

Det blev också ett tidigt mål i den andra halvleken. Ett riktigt elegant sådant. I 52:a minuten fångade Tobias Hysén upp en boll vid mittlinjen och sprang sig helt fri och rullade in bollen i bortre burgaveln.

Det blev fortsatt satsning framåt från båda lagens sida, men några fler mål blev det inte.