Anthony Elanga firar sitt första ligamål för säsongen borta mot Brentford i Premier League.
Anthony Elanga firar sitt första ligamål för säsongen borta mot Brentford i Premier League. Bild: Matt Dunham/AP/TT

Elanga uppskattar tränaren efter succén

Med sitt första Premier League-mål på nästan åtta månader var Anthony Elanga en av Manchester Uniteds målskyttar i 3–1-segern borta mot Brentford i Premier League-fotbollen. I Leicester stod bortalaget Tottenham för en sanslös vändning när 1–2 blev 3–2 på stopptid efter två mål av nederländske inhopparen Steven Bergwijn.

ANNONS

Den svenske U21-landslagsanfallaren Anthony Elanga har fått allt mer speltid i Manchester United sedan tysken Ralf Rangnick tog över som tillfällig tränare efter sparkade norrmannen Ole Gunnar Solskjær i början av december.

– Jag uppskattar verkligen tränaren, säger Elanga till BT Sport, enligt Manchester Evening News.

I lördags startade 19-åringen i 2–2-matchen borta mot Aston Villa. På onsdagskvällen tackade anfallaren – som är född i Malmöstadsdelen Hyllie och vars pappa är den tidigare MFF-försvararen Joseph Elanga från Kamerun – för förtroendet när han återigen fick chansen i startelvan borta mot Brentford.

Läckert avslut

Elanga gjorde sitt första ligamål för säsongen när han satte 1–0 för United i den 55:e matchminuten. Svensken tog läckert emot en djupledsboll från Fred med högerfoten, lyfte den till sig själv och nickade in den bakom Brentfords danske målvakt Jonas Lössl.

ANNONS

Ligamålet var Elangas första sedan fotbollskarriärens första PL-mål i 2–1-segern borta mot Wolverhampton den 23 maj förra säsongen.

Han lyfter själv fram sitt hårda arbete under lagets träningar som en anledning till att han får mycket speltid av Ralf Rangnick i storlaget.

– Det är det jag försöker att göra varje dag. Jag försöker att jobba hårt och träna på det sätt som jag vill spela (match), säger Anthony Elanga.

Sju minuter efter Elangas ledningsmål satte Mason Greenwood 2–0 för bortalaget efter en snabb kontring. Ytterligare en kvart senare, i 77:e matchminuten, satte inhopparen Marcus Rashford, som haft det tungt i United de senaste månaderna, 3–0. Brentfords Ivan Toney gjorde ett tröstmål för hemmalaget i 85:e.

Mål i 95:e och 97:e

Ligamötet i västra London innefattade även två andra svenskar, tidigare landslagsspelaren Pontus Jansson som är lagkapten i Brentford och Sveriges nuvarande landslagskapten Victor Nilsson Lindelöf i Manchester United som båda spelade hela matchen för respektive lag.

I Leicester stod Brentfords Londonrival Tottenham för en sanslös vändning på stopptid i andra halvlek. Vid ställningen 2–1 till hemmalaget satte "Spurs" nederländske inhoppare Steven Bergwijn först 2–2 i 95:e och sedan matchavgörande 3–2 i 97:e.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS