Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/5

Ekvall bröt EM-maran - blodigt på damsidan

Trots näsblod i början av loppet och felspringning på slutet lyckades vitryskan Volha Mazuronak vinna maratonloppet i EM i Berlin. Mikaela Larsson kom på 17:e plats efter att ha sänkt sitt personbästa med över tre minuter. På herrsidan bröt Mikael Ekvall loppet.

Den ende svenske deltagaren i herrarnas maraton vi EM i Berlin, Strömstads Mikael Ekvall, var med bra i början av loppet och efter två mil låg han i tätklungan.

Men med ungefär en mil kvar tog krafterna slut och Ekvall bröt tävlingen.

Vann gjorde Koen Naert, Belgien, på 2.09.51, vilket var mästerskapsrekord.

LÄS MER: Mikael Ekvall flydde värmen inför EM

Blodigt damlopp

Efter tio kilometer var Volha Mazuronaks ansikte helt blodigt och hon tvingades skölja av det och stoppa bomullstussar och papper i näsan för att stoppa blodflödet. Trots det kunde hon vinna på tiden 2.26.22.

Tvåa i mål var fransyskan Clémence Calvin som sprang sitt första maratonlopp, normalt är det 10 000 meter som gäller för henne, och trea blev Eva Vrabcova-Nyvltova som fram till 2016 fokuserade på skidåkning.

Mikaela Larsson, som vann Stockholm Marathon i början av juni, var mycket glad efter att ha sprungit i mål på 2.35.06, ett personligt rekord med tre minuter och 35 sekunder.

– Jävlar, säger hon chockat över tiden.

– Jag är jättenöjd med min insats. Jag hade en fin klunga de första 13 kilometerna, men sen sprang jag ensam i princip resten av loppet, säger Larsson.

– Kanske öppnade jag lite för snabbt men sen lugnade det ner sig och på slutet kunde jag plocka flera placeringar.

Hon blev lika överraskad över placeringen (17:e) i sitt allra första mästerskapslopp.

– Oj, oj, oj, det är helt otroligt. Det trodde jag inte på förhand.

Hanna Lindholm blev 22:a och Malin Starfelt 32:a och den svenska trion slutade sexa i Europacupen som ingick i tävlingen. Cecilia Norrbom bröt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.