Ekman-Larsson tackar redan ja till VM

Här kommer en tidig julklapp till förbundskapten Rikard Grönborg. NHL-stjärnan Oliver Ekman-Larsson lämnar redan nu klartecken för VM. – Man kan aldrig vinna för många VM-guld, säger han till Smålandsposten.

ANNONS
|

Det har inte varit någon vidare säsong för Ekman-Larssons Arizona. NHL-klubben ligger sist av alla och lär missa Stanley Cup-slutspelet – något som öppnar för att Ekman-Larsson skulle kunna vara med i VM.

Den nu 26-årige backen väljer att redan nu tacka ja till ett eventuellt VM-slutspel med Tre Kronor.

– Ja, som det ser ut nu gör jag det, om det inte händer något väldigt drastiskt under vår säsong här. Har man fått blodad tand som jag fått nu vill man ju vara med om det igen och det är klart jag ställer upp. Det kommer jag alltid göra så länge jag inte är skadad. Det kommer att bli ett jättebra tryck runt VM i Köpenhamn och man kan aldrig vinna för många VM-guld, säger han till Smålandsposten.

ANNONS

Att det blev just guld i våras är något som gör att han gärna är med igen.

– Jag kände en väldig lättnad efter att jag satt min straff och tänkte "Yes, nu har jag gjort mitt!". När jag sedan ser Lundqvist rädda den sista straffen kör jag i 110 ut på isen och slänger mig i högen av spelare. Jag minns lättnaden och det väldiga glädjen mitt i allting.

ANNONS