Nashvilles back Mattias Ekholm firar sitt mål tillsammans med lagkamraterna, i matchen mot Winnipeg.

Ekholms målsuccé fortsätter

NHL-backen Mattias Ekholm satte klubbrekord för Nashville genom att göra mål för fjärde matchen i rad.

|

Det stod 3–1 och Nashville hade numerärt överläge när Roman Josi passade pucken till Ekholm som sköt ett slagskott som gick in bakom Connor Hellebuyck i Winnipeg-målet. Målet, som var Ekholms femte den här säsongen, kom i den andra periodens slutminut.

Det var första gången i Nashvilles historia som en back gjorde mål i fyra raka matcher.

– Ja, det flyter verkligen på och jag vet inte riktigt hur jag ska förklara, men jag får vara ödmjuk och säga att merparten av de här målen kommit i powerplay. Där spelar jag med otroligt skickliga spelare som ser till att det blir grymma lägen, säger Ekholm.

Fjärde raka hemma

Viktor Arvidsson noterades för två assist och Filip Forsberg fick även han en poäng i matchen när han spelade fram till Ryan Johansens 2–1-mål.

Nashville har vunnit sju av de senaste åtta matcherna, inklusive fyra i rad på hemmaplan. För Winnipeg var förlusten den första på fem matcher.

Pekka Rinne, Nashvilles målvakt, gjorde 32 räddningar.

Mikael Backlund stod för ett mål och en assist när hans Calgary besegrade Washington med 4–1 på bortaplan. Backlunds mål kom i numerärt överläge 4.38 in i den tredje perioden. Två minuter senare passade han fram till Mark Giordano som fastställde slutresultatet.

Två poäng av Rakell

Rickard Rakell svarade för ett mål och en assist när Anaheim vann Kalifornien-derbyt med 3–2 efter straffläggning. Rakell passade fram till Corey Perrys 1–1-mål och gjorde sedan 2–1 i andra perioden, hans åttonde mål för säsongen.

I straffläggningen blev Rakell mållös och först i den nionde omgången lyckades Antoine Vermette avgöra.