Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Matilda Ekholm är obesegrad efter två matcher i Lag-VM. Sverige som lag har en förlust och en seger.

Ekholm visar storform i lag-VM

Först förlust, sedan seger. De svenska bordtennisdamerna har inlett med att gå i rätt riktning i lag-VM i Halmstad. Matilda Ekholm har hittills inte förlorat någon match.

De svenska bordtennisdamerna var nära en sensation när lag-VM i Halmstad inleddes på söndagen. Men till slut blev det förlust 2–3 mot världsåttan Singapore i grupp A.

Singapore ledde med 2–1 i matcher mot Sverige, rankat 24 i världen, när veteranen Matilda Ekholm ställdes mot världsfyran Tianwei Feng. Men trots att hon tappade de två första seten kunde Ekholm, rankad 37:a i världen, vända på matchen och vinna med 3–2 i set.

"Inte räknat med att vända"

- Jag visste att om jag skulle spela riktigt bra så skulle jag i alla fall hålla jämna steg med henne, säger Ekholm till Radiosporten.

Linda Bergström inledde gruppmatchen mot just Feng och tog oväntat första set men tappade sedan tre raka.

I sin första match hamnade Ekholm i underläge, 0–1 mot Mengyu Yu, men kunde vända till seger 3–2. Jennifer Jonsson förlorade sin enda match med just 1–3 i set men efter Ekholms seger mot Feng stod det 2–2.

I den avgörande matchen ställdes Linda Bergström mot Mengyu Yu och tog första set. Men precis som mot Feng tappade hon sedan tre raka set och Singapore vann med 3–2 i matcher.

Senare under söndagskvällen väntade 16-rankade Indien.

Och Sverige fortsatte visa upp fin form. Nu skulle det också räcka till seger. Huvudperson skulle återigen bli 35-åriga Matilda Ekholm.

Fortsatte starkt

Efter Linda Bergströms skrällseger mot Indiens etta Manika Batra (3–1) så fortsatte Ekholm på den inslagna vägen mot Mouma Das i match 2.

Första set var jämnt men Ekholm vann det till slut med 13–11. Följt av två enkla raka set och därmed seger i matchen, 3–0. Hennes tredje raka seger i mästerskapet – men hon var inte klar där.

Jennifer Jonsson hade sedan i matchen mot Madhurika Patka chansen säkra segern till Sverige mot Indien med klara 3–0. Icke. Hon tappade 2–0 till förlust 2–3. Då var det upp till Ekholm att göra det i stället. Mot Batra.

Och det fixade hon. Hon vann klart i tre raka set, sin fjärde seger, och segersiffrorna mot Indien kunde skrivas till 3–1.

I måndagens gruppmatch möter Sverige 18-rankade Vitryssland.