Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Ekholm/Karlsson föll i VM-kvartsfinal

Innerst inne hade Matilda Ekholm tänkt att årets bordtennis-VM skulle bli hennes definitiva genombrott. Det var inte ens nära.

Redan i första omgången försvann Matilda Ekholm i singel. Så även i dubbel. Det vara bara i mixed som hon tillsammans med Mattias Karlsson tog sig till kvartsfinal.

Där grusades förhoppningarna definitivt och mästerskapet var över.

- Tyvärr saknar vi den rätta kylan i de avgörande lägena. Kan också vara så att vi inte har tillräcklig kunskap och erfarenhet av att spela dessa matcher och vara framme i en kamp om medaljer, sade förbundskapten Peter Sartz.

Ekholm och Karlsson hade alla förutsättningar att avancera till semifinal men föll i en tuff uppgörelse mot Fang Bo, Kina, och Petrissa Solja, Tyskland, med 1–4 i set.

- Vi har bästa uppställningen i första set och där måste vi avgöra. Nu fick de ett mentalt övertag och vi hamnade under press, sade Peter Sartz.

Svenskduon tog sig fram till 10–9 i första set, men fick ge sig med 11–13, vilket tyvärr satte tonen för resten av matchen.

Tidigare under dagen hade Anton Källberg svarat för en mycket inspirerad match mot regerande OS- och världsmästaren Ma Long, Kina.

Respektlöst öppnade Källberg med att ta första set med 11–4 innan Ma Long kom tillbaka och vände till 3–1 i set. Källberg kom tillbaka, reducerade till 2–3 och hade sånär fått till ett skiljeset.