Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Irene Ekelund strax efter målgången på Stockholms Stadion.

Ekelund två tiondelar från världseliten

Några svenska ljusglimtar, men inga svenska segrare blev det på Stockholm Stadion på torsdagen.

För Öishopparen Emma Green Tregaro blev det ingen festkväll.

Hon slutade sexa på 1,90. En placering hon delade med amerikanskan Brigitta Barret.

Placeringen blev något av en besvikelse för Emma, en av kvällens publikfavorit, hade kvällen till ära målat naglarna i regnbågens färger.

- Det var ett härligt mottagande från publiken, så det var tråkigt att inte få bjuda tillbaka med ett högre hopp. Kul att det kommit så mycket folk, säger Green Tregaro till radiosporten.

Kvällens dåliga resultat gick inte att skylla på formen.

- Nej, formen och kroppen känns bra, men jag får inte ihop ansatsen, det blir lite fel. Tur att jag har några tävlingar på mig att rätta till det.

Och ansatsen ändrades till den lindrigare varianten på Stadion.

- Jag ändrad till en  trippansats för att starta ansatsen med fart. Då blir det en helt annan känsla. Jag hoppas jag får chansen att få ihop den inför kommande tävlingar för formen känns bra.

Irene Ekelund var överraskad att det gick så bra som det gjorde. Hon var inställd på att komma sist i 100 meters loppet.

Men det gick riktigt bra. 16-åringen från Värmland slutade på sjätteplats på 11.45 - vilket bara en tiondel från sitt personbästa.

- Allt kändes väldgt bra, det jag tänkte på att springa mitt lopp och jaga lite där bak, sade Irene Ekelund till radiosporten efter loppet.

Att det skulle bli svårt att bibehålla sin fina form trodde inte skulle bli några problem.

-Bara jag tränar rätt ska det gå bra.

Världsmästarinnan på 1500 meter, Abeba Aregawi, sprang den kortare distansen 800 meter.

Hon tog slut på upploppet efter att ha öppnat loppet hårt.

– Det kändes inte bra i dag. Jag hade lite ont i magen också.  800 meter är svårt för mig, 1 500 är bättre, sade Aregawi till SVT efter loppet.
Aregawi innehar det svenska rekordet på sträckan men 2.01,22 var en bit över det.

Världsmästarinnan Eunice Sum från Kenya vann.

Michel Tornéus, vars utomhussäsongen inte varit lyckosam, gjorde en bra längdhoppstävling. Han var inte med bland topphopparna, men hans resultat, 7.94, räckte till en femteplats. Sex centimeter från årsbästa.

– Jag hade två–tre hopp som var väldigt bra där jag trampar över och jag börjar känna igen mig själv nu, det är ett steg i rätt riktning. Från VM i Moskva där det var 25 grader och sol, till att det är lite småkallt och motvind och ändå hoppar jag längre. Formen är här nu, sade en nöjd Tornéus till TT.

I stavhoppet hade Angelica Bengtsson ingen lyckad kväll. Hon stannade på höjden 4,39 och blev åtta.

Moa Hjelmer skulle komma till start men var tvungen att lämna återbud till 400-metersloppet på grund av skada. Hon har tidigare haft känningar i framsidan av det högra låret och det var det som spökade även i kväll.

- Jag försökte på uppvärmningen, men det är lite stelt och jag har ändå två tävlingar kvar, säger Hjelmer till TT.

Kim Amb kastade långt i DN-galan. Hans kast hamnade 83,21 ut på planen och var det tredje längsta hittills i hans spjutkarriär.  Trots det var Kim Amb inte helt nöjd,

– Ah, jag kände verkligen att "det där var inte allt jag hade i mig i dag". Det var så nära att det kunde bli långt i dag, sade han TT.

83,21 räckte inte till seger. Vann gjorde finnen Ari Mannio, som kastade 83,96.

Sofia Flink som blev tia i VM lyckades inte kasta över 60 meter den här gången.

– Det gick nästan. Jag kände mig bra i kroppen, men det är tekniken som jag inte riktigt får till. Precis i slutet stannar jag upp lite i stället för att bomba på, sade Flink.

Hon slutade på sjätteplats med 54,18.

VM-trean Maria Abakumova vann tävlingen i överlägsen stil på nya stadionrekordet 68,59.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.