Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: LUDVIG THUNMAN

Ekdals kritik efter förlusten: "Vi gav dem aldrig en riktig fajt"

Albin Ekdal, 28, var allt annat än nöjd efter uttåget mot England. Mittfältaren riktade skarp kritik mot sin egen insats.
– Jag kunde ha gjort det mycket bättre, säger han.

Det slutade inte som de svenska fansen eller Albin Ekdal hade hoppats på. Det tog slut mot England i kvartsfinalen.

– Det är såklart tungt! Vi drömde om en semifinal och att åka ut i kvartsfinalen är såklart jävligt tungt med vetskapen att det är fyra år till nästa VM. Det vi har gjort för att ta oss hit är riktigt svårt men vi fick soppatorsk. Vi kom inte upp i den standarden vi har haft tidigare, säger han.

Tufft att åka på underläget så tidigt?

– Det påverkar säkert mentalt. Vi hamnade i underläge och det var en ny situation vi inte var så vana vid. Vi kommer egentligen aldrig tillbaka utan England vinner välförtjänt.

LÄS MER: Forsberg stolt trots uttåget mot England

Hur ser du på ditt eget VM?

– Helt okej, helt okej. Jag har spelat varje match och det är jag nöjd med men jag tycker att jag kunde ha gjort det mycket bättre i dag. Jag kände mig inte riktigt där och orken fanns inte där som vid tidigare matcher.

Överraskad att du klarade så många matcher?

– Nej, jag har sagt det hela tiden att min kropp är inte så illa som det ser ut utåt utan jag har känt mig bra. Spelmässigt kan jag mycket bättre men nu var det soppatorsk både mentalt och fysiskt.

– Nu behöver vi lite vila och sen kommer vi igen.

LÄS MER: Landslaget går mot ljus framtid: "Vi kan bygga vidare på det här"

Ditt betyg på ert VM?

– Att gå till kvartsfinal är fullt godkänt, men att åka ut på det här sättet svider för vi gav det ingen chans. Vi kom inte upp på vårt personbästa och det svider att vi aldrig gav England en riktig fajt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.