Ekdal tror det dröjer innan matcherna är igång igen

Albin Ekdal, 30, drabbades själv av coronaviruset. Nu ska spelarna i den italienska ligan samlas igen för att förhoppningsvis starta upp säsongen inom kort.
– Vi får väl se vad de bestämmer, det har ju ändrats fram och tillbaka så jag tar ingenting för givet, säger Albin Ekdal till SVT Sport.

ANNONS
|

Italien har blivit hårt drabbat av coronaviruset och all idrott i landet har legat nere under flera månader. Flera idrottare i Italien har själva drabbats av viruset. Den svenske landslagsmittfältaren, Albin Ekdal, var en av många som fick viruset.

”Tack för all omtanke. Jag mår redan mycket bättre efter en dags vila. Jag hoppas alla tar den här sjukdomen på allvar. Om du känner av minsta symtom, stanna hemma. Lyssna på myndigheter och gör allt i er makt för att hjälpa till att minska smittspridningen. Det kommer hjälpa oss att skydda sjuka och äldre. Till sist vill jag säga tack till alla inom sjukvården som gör ett heroiskt jobb just nu”, skrev han själv på Twitter.

ANNONS

LÄS MER: Hemliga spelet bakom – så gick det till när Öis-gården köptes för mångmiljonbelopp

Nu börjar dock Italien så sakta börja förbereda sig på att det ska bli fortsatt spel i Serie A den här säsongen. Det finns idag en plan på att landet så sakta ska öppnas upp inom två veckor. Men att dra igång med matcher direkt finns inte på kartan enligt Ekdal.

– Det handlar inte om att vi ska spela match i Serie A om två veckor utan mer att man ska kunna träffa delar av laget och träna lite, det kommer dröja länge innan det är dags för matcher, säger han till SVT Sport.

– Jag mår bra, det är bara tråkigt att sitta inne hela tiden och man längtar ju tills allt blir lite mer normalt. Jag har hållit igång hemma precis som alla andra i laget. Man kan ju göra en del på egen hand annars blir det väldigt jobbigt sen, ingen toppform men jag tränar garanterat lite varje dag, säger han.

LÄS MER: Miljontals kronor i hyra – så mycket betalar klubbarna i Göteborg

Albin Ekdal och de andra spelarna i Italien ska samlas igen i början av maj för att börja träna igen. Men därifrån till att matcherna ska dra igång är fortfarande en bra bit bort.

ANNONS

– Alla är ju fortfarande i karantän. I början av maj är ju tanken att vi ska kunna gå tillbaka till någon slags träning samtidigt som övriga landet börjar öppnas upp långsamt. Vi får väl se vad de bestämmer. Det har ju ändrats fram och tillbaka så jag tar ingenting för givet, säger Ekdal.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS