Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Albin Ekdal är tillbaka i full träning inför matchen mot Polen.
Albin Ekdal är tillbaka i full träning inför matchen mot Polen. Bild: Adam Ihse/TT

Ekdal tillbaka i träning – Larsson lagkapten

Albin Ekdal är tillbaka i träning inför den sista gruppspelsmatchen i fotbolls-EM.
"I dag tränar samtliga spelare", meddelar landslagets presschef Jakob Kakembo Andersson.
Det är även klart att Sebastian Larsson blir lagkapten mot Polen.

Med bara några dagar kvar till matchen mot Polen tvingades mittfältskuggen Albin Ekdal kliva av landslagets måndagsträning redan efter uppvärmningen på grund av "en känning".

Ekdal hade skadekänningar även inför Spanienmatchen, men spelade hela matchen samt nästan 90 minuter mot Slovakien.

På tisdagen, på sista träningen inför avresan till S:t Petersburg, var Sampdoriastjärnan också tillbaka på träningsplanen i Göteborg.

Svanberg på läktaren

Även Mattias Svanberg var tillbaka i full träning efter sin covid-19-sjukdom. Enligt förbundskapten Janne Andersson är det dock för tidigt för spel för honom.

– Jag utgår från att jag har alla tillgängliga, förutom Mattias då, som inte är uttagningsbar. Han hade kunnat sitta på bänken och hoppa in en stund, men han får sitta på läktaren i morgon, sade Andersson efter träningen till Fotbollskanalen.

Landslaget tränade relativt lätt i omkring en timme och avslutades med att Svanberg, Dejan Kulusevski och några till tränade skott medan bland andra Albin Ekdal sänkte ner benen i ett isbad.

Vill vinna

Sverige möter Polen på onsdagskvällen i den sista gruppspelsmatchen. Platsen i åttondelsfinalen är dock redan klar, sedan övriga resultat gått Sveriges väg.

Vilka som får chansen mot Polen återstår att se. Klart är dock att Sebastian Larsson på nytt finns med i startelvan som lagkapten.

Samtidigt som Sverige är i åttondelsfinal hägrar gruppsegern, som sannolikt skulle innebära ett lättare motstånd i den första slutspelsmatchen.

– Vårt mål och det vi strävar efter är att vinna gruppen, sade assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren i lördags.

– Så vi ställer upp laget på det sättet som vi tror är bäst för att vinna matchen.

Albin Ekdal, Ludwig Augustinsson och Robin Quaison i isbad efter tisdagens landslagsträning, medan Alexander Isak väntar på sin tur.
Albin Ekdal, Ludwig Augustinsson och Robin Quaison i isbad efter tisdagens landslagsträning, medan Alexander Isak väntar på sin tur. Bild: Adam Ihse/TT