Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Ekbom stängs av efter tacklingen

Viktor Ekbom, 29, anmäldes till disciplinnämnden efter en knätackling mot Rögle. En tackling som han stängs av i tre matcher för.
– Jag trodde inte i min vildaste fantasi att det skulle bli tre matcher, säger han.

Frölunda vann mot Rögle under torsdagskvällen med 2–1. För nyförvärvet från Örebro, Viktor Ekbom, blir det några matchers vila efter att situationsrummet anmält Frölunda-spelaren till disciplinnämnden.

”När det återstår 3.10 av första perioden kommer Röglespelaren Lucas Elvenes med pucken från egen blålinje. Elvenes får pucken lite långt från sig och petar den förbi Frölundaspelaren Viktor Ekbom som kommer åkande mot Elvenes. Efter att Elvenes petat till pucken försöker han åka förbi Ekbom som vinklar sin högra skridsko och knä som träffar Elvenes över hans vänstra ben” skriver de.

LÄS MER: Fällan som höll på att kosta Frölunda segern

Ekbom anmäldes för knätackling och fick sin dom under fredagen. En dom som innebär tre matchers avstängning och drygt 15 000 kronor i böter. Disciplinnämnden menar att tacklingen var vårdslös och medförde stor skaderisk.

– Jag är överraskad och trodde inte i min vildaste fantasi att det skulle bli tre matcher. Men det är bara att acceptera. Det är väldigt tråkigt i alla fall, säger Ekbom.

Hur ser du på tacklingen?

– Han blir ju inte skadad och merparten av smällen tar med min axel mot hans bröst. Sen försöker han komma undan och det blir lite rotation på honom vilket gör att det ser värre ut än det är. Det var inga reaktioner från spelarna i Rögle och jag blev inte utvisad. Jag var väldigt förvånad över att jag blev anmäld och det kom som en chock med tre matcher.

– Det är så jäkla tråkigt och jag missar två matcher i nästa vecka och sen en i CHL mot Ålborg. Det är surt, jäkla tråkigt. Man det är bara gå vidare nu och inte älta det här mer även om det är väldigt tråkigt.

Förutom att Viktor Ekbom nu är avstängd har Frölunda även Filip Westerlund och Mattias Nörstebö på skadelistan. Något som kan ställa till det för Roger Rönnberg som helt plötsligt saknar tre backar.

LÄS MER: Efterlängtade mål för Söderlund – slog till två gånger om

Något som definitivt öppnar upp en plats för nyförvärvet Jacob Moverare mot Malmö på tisdag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.