Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Ekberg kritisk efter skadan

Efter att ha haltat ut från planen i första halvlek kunde Niclas Ekberg komma tillbaks i spel. Men efter matchen ställde sig den svenska mittsexan kritisk till bedömningen av situationen.
– Det är direkt rött kort om kantförsvararen sträcker ut foten och man trampar på den, säger han till Discovery.

Det var tjugo minuter in i första halvleken mot Bahrain som Sverige drog efter andan. Efter ett anfall från högerkanten sågs högersexan Niclas Ekberg hoppa på ett ben genom Bahrains straffområde.

Ekberg, som missade OS i Rio 2016 just på grund av en fotskada.

Några minuter senare kunde man se mittsexan ligga vid sidlinjen, högerfoten lindad och placerad i högläge. Vid den tidpunkten var det svårt att avgöra hur pass allvarlig skadan var.

Men Ekberg tog sig samman och kom tillbaks in i matchen efter halvtidsvilan.

En match som slutade i vinst, efter mycket om och men.

LÄS MER: Svettig premiär för handbollsherrarna

Kritisk mot Bahrains agerande

Efter matchen, i en intervju med Discovery, ställde sig Ekberg kritisk till situationen som tvingade honom av plan:

– Jag har frågat domare flera gånger om den typen av situation och då fått tillsagt till mig att det är direkt rött kort om kantförsvararen sträcker ut foten och man trampar på den.

I sändningen från Yoyogistadion i Tokyo ser man hur Bahrains försvarare kommer med en eftersläng. Ekberg är redan förbi när ett ben sträcks ut, vilket leder till att han landar illa inne i straffområdet.

Mittsexan haltar därför ut till avbytarbänken, samtidigt som domarna väljer att inte dela ut något rött kort.

– Det är direkt farligt försvarsspel, tycker jag. Men foten är bra. – Jag har turen att jag skadat den så många gånger att det inte är så mycket kvar att bry sig om i foten, sa han till Discovery efter matchen.

Vad det verkar kommer skadan inte påverka Niclas Ekbergs fortsatta spel i OS. Nästa match för de svenska handbollsherrarna är mot Japan på måndag eftermiddag, svensk tid.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.