Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ekaterina Alexandrovskaya och Harley Windsor under OS i Sydkorea 2018. Bild: DAMIR SAGOLJ
Ekaterina Alexandrovskaya och Harley Windsor under OS i Sydkorea 2018. Bild: DAMIR SAGOLJ

Ekaterina Alexandrovskaya hittad död – föll från fönster

Konståkaren och juniorvärldsmästaren Ekaterina Alexandrovskaya har hittats död, enligt ryska medier. Den rysk-australiensiska konståkerskan blev 20 år gammal.

Flera ryska medier har under dagen rapporterat att 20-åriga Ekaterina Alexandrovskaya, flerfaldig juniorvärldmästare och OS-deltagare i konståkning, har hittats död. Något som Expressen var först med att rapportera om.

Ryska Izvestija skriver att Alexandrovskaya ska ha fallit till sin död från ett fönster den 18 juli. Hennes död utreds av rysk polis som ett misstänkt självmord.

Nyheten bekräftas av den ryskfödda konståkarens tränare, Andrej Chekalo. Ryska medier skriver att det kan röra sig om ett självmord eftersom Alexandrovskaja efterlämnade en lapp med meddelandet "Lyublyu" ("kärlek" på ryska).

Enligt Chekalo diagnostiserades hon i vintras med epilepsi och avslutade sin konståkningskarriär. Redan som aktiv led Alexandrovskaja av depression, uppger tränaren.

– Jag försökte få henne att stanna inom sporten, på min egen risk, säger Chekalo.

2017 bytte Alexandrovskaya medborgarskap och tävlade fram till 2019 för Australien tillsammans med Harley Windsor, som uttalat sig via sociala medier.

”Jag kommer aldrig att glömma hur mycket vi har uppnått tillsammans och det kommer alltid finns nära mitt hjärta. Vila i frid, Katia”, skriver Harley Windsor på sin Instagram.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.