Efterlängtad seger för Norrköping

|

Efter nio bortamatcher i rad utan seger hände det.

IFK Norrköping vände 0-1 till 2-1 mot Gais.

Efter paus kom det ut ett förändrat Norrköping på Gamla Ullevis gräs. Janne Anderssons lag anföll ohämmat och tryckte tillbaka hemmastarka Gais. Till slut kom också målet. Matchens lirare Gunnar Heidar Thorvaldsson chippade fram ett kort inlägg som nickades i mål av Sphetim Hasani i 75:e minuten.

Lagen dominerade varsin halvlek. I första var det mest Gais. Mervan Celik, som tidigare gjort tolv mål som yttermittfältare, spelade forward nu. Det tog knappt 19 minuter för honom att hitta målet.

Nye Erik Johansson, från Falkenberg, bröstade fram bollen i en snabb kontring. Celik sprang sig fri och avslutade exakt, intill bortre stolpen.

Erik Johansson har kommit in i det allsvenska tempot direkt och tog sig fram till ett par egna målchanser.

Den främste anfallaren på Gamla Ullevi var varken Mervan Celik eller Wanderson. Gunnar Heidar Thorvaldsson låg bakom det bästa som Norrköping skapade. Han sköt först ett bågat skott i insidan av stolpen. Sedan vände han bort Gaisbacken Calum Angus och friställde Sphetim Hasani för 1-1 i 33:e minuten.

Och efter paus spelade islänningen fram till segermålet. Det innebar IFK Norrköpings första bortaseger sedan i april - och tunga poäng i kampen kring kvalstrecket.