Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Armand Duplantis. Bild: ANTHONY DIBON
Armand Duplantis. Bild: ANTHONY DIBON

Efter världsrekorden – miljonregn över Duplantis

Två världsrekord har gett Armand Duplantis inkomster i mångmiljonklassen.
Nu väntar OS där ett guld skulle innebära ytterligare pengaregn för den unge stavhoppsstjärnan.
– Ett OS-guld i Tokyo för Mondo bör ganska omgående betyda drygt tio miljoner i ökade intäkter följande säsong, säger hans manager Daniel Wessfeldt till Sportbladet.

Armand Duplantis har tagit friidrottsvärlden med all tänkbar storm. Den USA-födde svensken har i och med EM-guldet och VM-silvret visat att han redan håller världsklass, men de senaste veckorna har han även visat hur bra han står sig historiskt.

19 dagars tävlande har inneburit en obesegrad Duplantis, två inomhus-världsrekord och även klirr i kassan. "Mondo" har dragit in mångmiljonbonusar och även fått sin grundlön höjd i och med rekordnoteringarna.

Men stjärnans manager tror att det bara är början.

Dels har Duplantis OS i sommar som sitt stora mål den här säsongen och skulle han leva upp till det favoritskap han kommer ha och knipa ett guld där så skulle det innebära ett nytt rejält ekonomiskt tillskott.

– Ett OS-guld i Tokyo för Mondo bör ganska omgående betyda drygt tio miljoner i ökade intäkter följande säsong, säger hans manager Daniel Wessfeldt till Sportbladet.

"Ett par hundra miljoner"

Samtidigt menar Daniel Wessfeldt att det är mer än bara höjden på hoppen som spelar in när det kommer till inkomsterna och med de egenskaper Armand Duplantis besitter spår han stavhoppsfenomenet en mycket ljus ekonomisk framtid.

– Har man ingen karisma eller svårt för att uttrycka sig, så sjunker värdet. För att slå igenom taket så måste man vara ganska överlägsen över en längre period och dessutom besitta global star quality. Sedan är det inte helt obetydligt att se bra ut. Mondo Duplantis har alla de egenskaperna. Över en tioårsperiod bör inte intäkter på ett par hundra miljoner vara orealistiska, säger Wessfeldt.

Trycket på Armand Duplantis har också ökat enormt efter den senaste tidens framgångar och den här gången handlar det inte om trycket att prestera, utan trycket efter att få stjärnan till världens friidrottstävlingar. Enligt Wessfeldt är han just nu världens hetaste friidrottare.

– Ja, utan tvekan är det så. Det har varit helt galet med förfrågningar de senaste veckorna och från hela världen. Och inför sommaren vill varenda arrangör ha honom till sina tävlingar, säger Daniel Wessfeldt till Sportbladet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.