Anthony Modeste lämnar Köln för spel i Borussia Dortmund.
Anthony Modeste lämnar Köln för spel i Borussia Dortmund. Bild: Rolf Vennenbernd AP/TT

Efter tumören: Han ersätter Haller

ANNONS

Fransmannen, tillika anfallaren, Anthony Modeste ersätter Sébastien Haller, i Borussia Dortmund, som genomgår behandling för en tumör i testiklarna.

Enligt tyska medier kommer Dortmund att betala Köln fem miljoner euro, vilket motsvarar cirka 50 miljoner kronor, för anfallaren.

Klubben har tidigare meddelat att Haller kommer att saknas på obestämd tid.

"Mot bakgrunden av Sébastien Hallers sjukdom är vi glada att vi med kort varsel kunde addera en anfallare som Anthony Modeste i vår trupp. Ett rutinerat proffs som känner Bundesliga mycket väl och som gjorde 20 mål förra säsongen", säger Sebastian Kehl, Dortmunds sportchef, till klubbens webbplats.

Den 34-årige fransmannen har undertecknat ett ettårigt avtal.

ANNONS

Inför säsongen sålde Dortmund sin norska stjärnanfallare Erling Haaland till Manchester City. Han ersattes då av ivorianen Haller.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS